Az orvosira jelentkezőknek a emelt biosz érettségit teszik kötelezővé és szabadon választott másik kötelező a középfokú kémia vagy fizika?
Az általános hiedelemmel ellentétben azért nem árt némi fizikai ismeret az orvosnak. Csak hogy egy-két apró példát mondjak: idős korban mekkora esés okozhat súlyosabb csonttörést, halált, okozhatta-e a gyermek karjának eltörését az, amit a szülő mond? Hogy kellett esnie a betegnek, hogy így és így törjön el a karja? Mekkora esés kell ehhez és ehhez a sérüléshez?
És még lehetne sorolni igen sok esetet, amikor az orvosnak mérlegelnie kell, hogy fizikailag elképzelhető-e amit a beteg mondd, okozhatott az adott szituáció olyan sérülést. Apró, fontos kérdések, de mind a fizikai tudást igényel.
Elsős vagyok orvosin. Szerintem is hasznosabb a kémia. De én pl fizikából érettségiztem és első félévben sikerült a kémia vizsgám:) Szal azért nem vészes a dolog, de a kémia hasznosabb:)
De amúgy biosz kötelező, fizika vagy kémia választható. És egynek emeltnek kell lennie (te döntöd el, melyiknek)
Kedves tegnapelőtt 22:34-as!
Végül is lehet lehúzni egy gyesen lévő doktornőt, valószínűleg dunsztom sincs a dolgokról... Minden bizonnyal Ön jártasabb a kérdésben, Kolléga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!