ELTE pszichológia szakra tényleg kötelező legalább egy középfokú nyelvvizsga?
Figyelt kérdés
Az egyik ismerősömtől hallottam, hogy pár éve felvételi követelmény volt. Ez ma is így van?2009. szept. 25. 19:58
1/5 anonim válasza:
Anélkül elég nehéz összehozni a +80 pontot.
2/5 anonim válasza:
Igen.
Harmadéves vagyok itt. De minimum középszintű angol nélkül nem boldogul az ember amúgy sem sajna :(.
3/5 anonim válasza:
Igen. És ahogy ez előttem szóló is írta a szakirodalom nagy része van angolul és gondolkodás nélkül fel is adják. Ha nem érted, a te bajod.
4/5 anonim válasza:
Igen. 1. Annyira magas a pontszám az államilag támogatott helyekre, hogy a bejutáshoz amúgy is kell a középfokú nyelvvizsga. 2. Ahogyan írták is: a szakirodalom zöme angol, amit a hallgatóknak olvasniuk kell. Műhelymunka, szakdolgozat írásánál nem lehet megkerülni. Akinek komolyabb tervei vannak és publikálni szeretne, annak pláne nem. 3. Én az SZTE-n járok pszichológiára, így az ELTÉ-n nem 100%, hogy ez a szabály, de nálunk igen. Öt év utáni diplomát csak az a pszichológus hallgató kaphat, akinek két középfokú nyelvvizsgája van, az egyik angol nyelvből.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nézegettem a felvételi tájékoztatókat és ezt sehol nem találtam eddig. Csak azt, hogy alapfokozat megszerzéséhez szükséges.
2009. szept. 25. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!