Tényleg hátrányban leszek egyetemen ilyen szempontból, ha én komolyan gondolom a tanulást?
A helyzet az, hogy gazdasági szakra vettek fel, pár ponttal lemaradtam az államiról, így nagyon hajtanom kéne, hogy áttegyenek az önköltségesről. Viszont láttam, hogy vannak ilyen szabadon választható tantárgyak mint pl. "trópusi gyumölcsök" meg hasonló órák. Itt konkrétan gyumölcsöket kell kóstolgatni. :D
Én inkább olyan tantárgyakat vennék fel, amik a szakomhoz kapcsolódnak, ebből kifolyólag gondolom nehezebbek is. Szóval jegyben biztos rosszabbat kapnék, vagy többet kellene tepernem a négyes-ötösért. Jobban lehúznák az átlagomat is, ami pedig minél jobbnak kéne lennie. De így semmi esélyét nem látom, hogy ilyen órákat felvevő hallgatókkal kell "versenyeznem".
Célszerűbb lenne inkább újraérettségiznem a felvételi tantárgyakból, és felvételizni megint a szakra, és úgy átkerulni államira?
Az a baj, hogy első félévben nehéz felmérni a társakat. Nagyon túllőni a kreditekkel nem szabad, hiszen a plusz kreditekért is perkálni kell a végén keményen, ha pedig nem teljesíted véletlen, akkor pláne. Én nem javasolnám, hogy első félévben túl sok plusz tárgyat vegyél fel a mintatanterv kötelezőin kívül (30-35 bőven elég szerintem), aztán majd ha már átvetted az egyetem ritmusát, akkor rá fogsz jönni és érezni fogod mekkora kapacitásod van, mi az ami belefér.
Sajnos amúgy ez a szomorú valóság. Nekem volt ilyen és olyan fakultatív tárgyam is. Volt olyan szakmai, amivel vért izzadtam és volt olyan esti filmnézős, ami csak egy kellemes lazítás volt minden alkalom végén egy rövid beszélgetéssel. Félévkor automatikusan kaptuk az 5-öst. Lehet nem volt túl nagy szakmai értéke, de érdekes volt, hiszen a többi tárgyhoz képest ez már tényleg levezetés volt egy esti időpontban. Csapatépítő jellege volt, ami azért szintén fontos, kell az egyetemen.
Időben végeztem, végig az élmezőnyben jártam, így nem bohóckodtam el az egyetemet, még is azt mondom kell néha egy-egy ilyen töltelék tárgy akkor is, ha nem látod értelmét. Majd fogod! Jól jön két "vad" óra között, vagy azok után egy lazább, felszabadult, jobb hangulatú óra. A töltelék tárgyak is az egyetemi élet velejárói. :)
#10-es:
Igen jártam már, ez lesz a harmadik évem. Mintatanterv szerinti tárgyakkal simán lehet nagyon jó ösztöndíjat és átlagokat elérni. Igaz itt nem 26 volt első félévben, hanem 32. Ezek szerint egyetem és szakja is válogatja. PE
#10 válaszoló vagyok
Nekem is ez lesz a 3. évem, tapasztalatból írtam. De nyilván az ember a jobbra hajt és nem csak a jóra. Nyilván ha az ember lehet jobb, akkor miért ne vennél fel a kamu tárgyakat? Ne legyünk álszentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!