Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » OKJ-ra a jelentkezés hogy...

OKJ-ra a jelentkezés hogy történik? Van államilag támogatott formája?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy 22 éves kortól a legtöbb helyen fizetni kell. Én most vagyok 21, már egyetemre járok, de rájöttem, hogy ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni, a választott szakomon csak a legjobbak találnak munkát, és ők is örülhetnek, ha normálisan fizet. Van, ami még érdekel, azt 2 éves OKJ-s képzéssel lehet csinálni, de kérdés, hogy mennyire vagyok elkésve? Az alapképzést az egyetemen mindenképpen be akarom fejezni, de mellette párhuzamosan csinálnám ezt a másik dolgot.

Jelentkezni egy ilyenre ugyanúgy kell, mint egyetemre, ugyanakkor? Vagy hogy működik ez?

Előre is köszönöm!

2014. júl. 31. 12:31
 1/1 anonim ***** válasza:

OKJ-re nem úgy kel jelentkezni mint mint egyetemre. Kinézed az iskolát felhívod vagy ha van honlapjuk beregisztrálsz és már járhatsz.majd beiratkozol normálisan is..semmi egyéb.

Rosszul tudod. Egy db. OKj képesítés megszerzését támogatja az állam, de csak iskolarendszerű képzésben, 21 éves korodig járhatsz nappalira, 21 éves kor után estire vagy levelezőre, természetesen ingyenesen ha még nincs állam által finanszírozott okj szakmád. Elkésve nem vagy semennyire sem.

Ha viszont Felsőoktatási szakképzésre gondoltál, mert az is csak okj bizonyítványt ad, akkor tényleg úgy kell jelentkezni mint az egyetemre, és minden ugyanaz mint alapképzésen, kivéve azt hogy csak 2 évig tart. Ez a 12 támogatható állami félévedből vonódik le, hallgatói jogviszonyban tanulsz.

2014. júl. 31. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!