Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy van ez az Msc-re való...

Hogy van ez az Msc-re való jelentkezés és felvétel?

Figyelt kérdés
Úgy tudtam egyes szakokhoz meg van adva, milyen szakokra mehet belőle mesterképzésre. Ahova járok szak, eléggé kevés lehetőséget nyújt, bár engem nem is izgat, mert amúgy ugyan ezt akarom tanulni, de egy ismerősöm ugyan erről a szakról olyanra ment, ahova elvileg nem mehetett volna. Őt nem akarom megkérdezni, hogy azt hogy a fenébe, mert egyébként nem vagyunk jóba, csak facebookra írta ki, hogy fog járni. Most akkor őt hogy vették oda fel, protekciós volt vagy lehet jelentkezni bárhova és felvin volt rosszul fent? (bár most már ott sincs ez fent)
2014. júl. 27. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:

a felvi mesterszak kereső nem volt jó, arra nem kell adni!!

protekció ilyen ügyben nem létezik..ha neki ment neked is megy majd ha oda akarsz menni..

2014. júl. 27. 20:55
 2/7 A kérdező kommentje:
akkor hol tudom megnézni?
2014. júl. 27. 21:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Azt konkrétan nem tudod megnézni, hogy hova mehetsz msc-re adott bsc-vel, kérned kell egy kreditelismertetést az adott egyetemtől ahova menni szeretnél, és ők megmondják, hogy egyáltalán van e esélyed rá, hogy felvegyenek és hogy hány bsc-s tárgyat kell pótolnod a mesterképzés alatt.
2014. júl. 27. 21:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, szóval pl Kiss Jóska BCE kommunikációs hallgató ha tegyük fel a SZTE-re akar menni regionális gazdaságtanra, akkor fel kell venni a kapcsolatot még a jelentkezések előtt az egyetemmel, és lényegében ott tájékozódni, hogy erre a szakra mehet e egyáltalán? Most csak két hasraütésszerű szakot mondtam ami nem fedi egymást.
2014. júl. 27. 21:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Keresd meg a kívánt egyetem honlapján a kívánt mesterszak bemeneteli követelményeit. Ott le van írva, hogy az alapképzésed során hány, a mesterszakhoz köthető kreditet kell elvégezned, amit utána kreditelismerési kérelemként kell leadnod a mesterszakos egyetemnek. Ezután ők ezt vagy elfogadják, és nyert ügyed van (persze ott van még a felvételi pontszám és az összpontszámod), vagy elutasítják, ekkor még fellebbezhetsz.
2014. júl. 27. 21:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Előttem szóló jól írja, lényegében az egyetem dönti el kit fogad, van egy jogszabály mi viszont ad egy keretet ennek.

15/2006 (IV.3.) OM rendelet mondja meg a keretet hova mivel lehet jelentkezni, hogy tényleg fogad e az egyetem azt a kreditátviteli biztosság határozza meg.

2014. júl. 27. 21:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ezek nagyon hasznos válaszok voltak, hatalmas homályban éltem eddig ilyen téren :)
2014. júl. 27. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!