Melyiket érdemes majd választani szerintetek? BGF pénzügy és számvitel vagy IBS pénzügyi menedzsment?
Persze, hogy minden IBS-es a saját iskoláját dicséri, de évi 6600 euróból már biztos, hogy jobb iskolába is tudnál menni, akár külföldre is, pl a London School Of Economics-on(ami közgazdászképzésekben általában 1. vagy 2. legjobb a világon a Harvard után) 8500 font a tandíj, ami lehet, hogy kicsit több, de ebből lejöhet valamennyi ösztöndíj, (sok embernek szoktak adni valamennyi tandíj enyhítést), meg gondolom ahol több ezer euró van tandíjra, ott ennyi pluszba se szakad bele a család, de ha mégis, akkor még mindig ott vannak a skandináv, skót, francia stb. egyetemek. Meg azért nem hasonlítható össze az ibs-el egy angolszász egyetem (tudom, hogy az IBS is valami angol iskola diplomáját adja, de azért nem ugyanaz, mintha ott tanulnál...), ráadásul az összes felsőoktatási ranglistán hátrébb van az IBS mint a BGF és a BCE. Na mindegy, ebből csak azt akartam kihozni, hogy irreálisan magas a tandíj ott, és a magyar fizetések mellet nem fog egyhamar megtérülni, maximum ha külföldre mész, de ha meg már külföldön akar valaki dolgozni, akkor ott is tanulhat és még ismerni is fogják a munkáltatók a diplomáját.
Magyarországon közgazdászképzésben meg a BCE az legjobb(tudom, most jön nekem is a 0%) főleg, hogy igazi közgazdászképzés csak itt van, meg talán még az eltecon-on, a többi egyetemen meg főiskolám maximum üzleti képzések vannak, de pénzügy és számvitelben tényleg jó a BGF, illetve számvitelben jobb, ha számviteles akarsz lenni (könyvelő, könyvvizsgáló, adótanácsadó stb.) akkor bgf, pénzügyben meg a Corvinus jobb.
Aki rálát a témára és nem elfogultan ítéli meg, tudja, hogy Magyarországon a gazdasági képzésekben első a Corvinus.
És nem csak a neve miatt!!
A pénzügy és számvitelben a BGF is nagyon jó, de akkor is második.
Ha csak külön a számvitel szakirányt nézzük, akkor a BGF azt lehet mondani, hogy majdnem beéri a Corvinust.
Pénzügynél viszont egyértelmű, hogy melyik a jobb.
Arról nem is beszélve, hogy gazdaságelemzés illetve több nívós mesterszak csak itt van az országban.
A legkeményebbek és legkeresettebbek.
Ezek tükrében ki az aki lehúzza a Corvinust? Akinek savanyú a szőlő vagy nincsenek kellő ismeretei a témában és úgy akar véleményt alkotni.
Ha valaki kellően utánanéz, magától is rájöhet.
És innentől fogva lehet támadni meg mindent összehordani, a valóság szerintem fontosabb ismérv...
Persze ezzel sem muszáj egyetérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!