Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van egyre több jó...

Miért van egyre több jó tanuló az iskolában?

Figyelt kérdés
Én nem hiszem, hogy a gyerekek lettek okosabbak! Mert egyáltalán nem úgy néz ki a mai fiatalság! Ráadásul az egyetemre bekerülő diákok színvonala egyre zuhan!

2014. júl. 19. 10:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Honnan veszed, hogy egyre több a jó tanuló, és milyen iskolá(k)ra gondolsz pontosan?
2014. júl. 19. 11:13
 2/12 A kérdező kommentje:
Onnan veszem, hogy sok iskolában sok a kitűnő tanuló. Régen azokban az iskolákban nem volt ennyi.
2014. júl. 19. 11:28
 3/12 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy általánosítva leszólod a mai fiatalságot, hiszen nincsenek kivételek. Mi aztán tényleg sokkal butábbak vagyunk, véletlen se lehet egy része sokkal okosabb, mint régen voltak a gyerekek. Az egyetemre meg az önköltséges szakok alacsony ponthatárai miatt kerülnek be kevésbé odavaló diákok, de ennek nagy része néhámy szemeszter után ki is esik. Nyilván más, ha valaki 450 pontos államira kerül be, míg más ugyanarra a szakra 270 ponttal önköltségesen bekerül
2014. júl. 19. 12:30
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom hány éves vagy, de nem is lényeg. Bocsánat ha megsértettelek! Figyelj tudom mi volt a tananyag régen az iskolában meg tudom, hogy most mi. És látom, hogy nagy a különbség. Tudod én régen általános 4-5 évben úgy tanultam a matekot, hogy papíron osztottam szoroztam. Manapság ilyen nincs, vagy ha van, nem veszik komolyan. A természettudományi oktatás egy nagy katasztrófa lett. A számológépet sem tudják már használni. Az egyik tanárom az egyetemen mondta, hogy a hallgatók nem tudják használni a számológépet. A költségtérítéses képzésről annyit, hogy azokat pár egyetemen jóval kevésbé szivatják.
2014. júl. 19. 12:48
 5/12 A kérdező kommentje:
Nyilván vannak tehetséges és okos diákok. Ezt nem mondtam, hogy nincs. De én nem hiszem el, hogy ennyire sok van belőlük.
2014. júl. 19. 12:50
 6/12 anonim ***** válasza:
Az igaz, hogy egyre több a kitűnő. Szerintem a szülők miatt van, legalábbis a mi városunkban ők erőltetik annyira a tanulást. Mert így tudnak dicsekedni a többi szülő előtt, hogy az ő gyereke mekkora egy lángész, kitűnő bizonyítványa van. Társadalmi kényszer, hogy jól tanuljanak. Egymás között le is nézik azokat a tanulókat akik gyengébben teljesítenek. De jóval többet is tanulnak amúgy a mostani iskolások. Én anno általánosban sosem tanultam itthon, maximum csak verset. De így is megvoltam 4-es tanuló. Ezek a gyerkőcök meg még hétvégén is tanulnak. De legalább ők már hozzászoknak a tanuláshoz. Érdekes egyébként. Mert ha már általánosban ennyit tanulnak, Később mennyit fognak? O.o
2014. júl. 19. 14:45
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem, hogy mire célzol azzal, hogy régen más volt a tananyag, mint most. Nyilván más volt. De akkor most könnyebb, mint régen? Alacsonyabbak a követelmények? Mert akkor megvan a válasz a kérdésedre. És mitől katasztrófa a természettudományos oktatás? Milyen volt régen? (Bocsánat, de ezt tényleg nem tudom.)
2014. júl. 19. 14:48
 8/12 anonim ***** válasza:
19 éves vagyok. Egyetemen aki fizet azért, hogy ott legyen persze próbálják átrugdosni, de ettől függetlenül sokan így is kibuknak. Amúgy én nem jártam "elit" gimibe, de sok szakmai, tanulmányi versenyt nyertek a suliból és sok dicséretes/kitűnő diák volt, illetve a szakközepes osztályok miatt jól felszerelt laborok voltak és hozzáértő tanárok, szóval jó volt a természettudományos oktatás is. Ráadásul a számológépet is tudtuk használni. A nyelvoktatás az egyetlen, ami annyira nem volt jó, habár ez is inkább az angolra igaz, mert nagyon jó némettanárok voltak. Amúgy nagyon sokan jártak magántanárhoz, szakkörökre, tanfolyamokra, volt aki azért, mert értett valamihez és job szeretett volna lenni, míg más nem tudta a suliban megtanulni és korrepetálásra járt, de legalább próbálkozott felzárkózni. Egy része nyilvá szülői nyomásra, de sokan önszántukból. Nem kell kapásból hülyének nézni a mai fiatalokat, azért nagy része nem olyan buta, mint ahogy azt az emberek hiszik. Persze, vannak bulizós, lógós diákok, akiknek jó ha a 8 általános meglesz, de azért nem mindenki ilyen.
2014. júl. 19. 16:24
 9/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A természettudományi tantárgyak tekintetében szerintem biztosan sokkal rosszabb tanuló van most, mint volt régen. Ugyanis sajnálatos módon, az utóbbi kb. 20 évben folyamatosan leépítették az eme tárgyak oktatását. Óraszámcsökkentések, összevonások, nem gondozott fizika szertárak, stb.

Középiskolában valóban sokan nem tudnak számolni számológépen/vagy rosszul használják.

Egy mérnöki karon viszont ma is ki kell tudni számolni minimum ugyanazt, amit régen kiszámoltak logarlécen.

Szerintem a nagyobbik baj, hogy sokan egyszerűbb műveletek eredményét nem tudják megbecsülni. De ez meg valószínüleg általános iskolába vezethető vissza.

Nem tudom, manapság hogy tanítják pl. a szorzást, osztást, ált. iskolában, mikor én tanultam még, akkor nem szabadott használni számológépet.

Papíron tanultuk meg. Aztán mindenkit kihívott a tanár egymás után a táblához, és a táblán szoroztunk, osztottunk, stb.

Lehet, hogy manapság már túl korán megismerik a diákok a számológépet, így kisebb jelentőséget tulajdonítva a fejszámolásnak ill. kézi számolásnak.

Nálunk általános iskola, felső tagozatban matematikából minden óra elején kb. 10perc fejszámolás volt.

Ez segített abban, hogy egyszerű műveletek végeredményeit megbecsüljük, ez hasznos lehet, pl. a napi bevásárlás során is.

2014. júl. 19. 18:56
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es válaszoló!

Sajnos manapság a boltban rá kell írni, hogy mennyi kg/l-kénti ára, szóval nincs szükség fejszámolásra a boltban. És nekem volt szerencsém természettudományos/műszaki szakon olyan hallgatótárshoz, aki nem tudta kezelni a számológépet egy egyszerű képlet kiszámolásához. És még valami, nekem sokszor felforr az agyvizem, mikor egy újság (ál)tudományos rovata hülyeségeket ír biológiából, kémiából és a sok értelmes meg elhiszi.

2014. júl. 20. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!