Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tehet ilyet egy tanár? Bővebbe...

Tehet ilyet egy tanár? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Ma egy érdekes szituáció állt elő. Érettségi előtt állok és kellene a jó jegy matekból, egy négyes a célom, de a matektanár lazán megszivatott. Volt négy feladat, az ebből kettő gyökvonásos és hatványozásos volt, mely azt nézte, hogy tudjuk - e alkalmazni a szabályokat, ez nekem hibátlan lett. Volt egy halmazos, amiben vesztettem egy pontot, az jogos aláírom. A harmadik feladat pedig annyi volt, hogy két tört közül el kellett dönteni, hogy melyik a nagyobb és mivel nem volt elég idő rá, találomra behúztam az egyiket, mert úgy voltam vele, hogy azzal nem veszthetek sok pontot. Nah az történt, hogy kiderült, hogy az a törtes feladat adta az én dolgozatom 37%-át, az 1 vesztett pont pedig 2%ot így 61%-os lett, ami az ő pontozása szerint 3as. Érettségi pontozás szerint 4es, de mind1. Nah és itt jön a kérdés. Tehet olyat egy tanár, hogy nekem az a feladat 37%át teszi ki a dolgozatnak, míg másnak 10%-ot? Az egyik osztálytársam is így csinálta meg a feladatot mint én és neki mégis 90%os lett a dolgozat. Mi a véleményetek? mit tegyek?
2010. jan. 6. 17:20
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
nem tudsz tenni semmit, pattoghatsz neki akkor is ő a tanár, velem is bejátszották ezt középiskolában, megvontam a vállam köptem egyet és mentem tovább, nem szabad fennakadni ilyen tetveken, ugyis szopás lesz az egész élet, itt már megmutatják
2010. jan. 6. 17:27
 2/9 anonim válasza:
100%
Én a helyedben odamennék a tanárhoz,hogy beszélni szeretnél vele.Utána kérném,magyarázza el,neked miért így értékelte a dolgozatot,mit rontottál el,mit kellett volna csinálnod.Higgadtan,normálisan kell hozzáállni,hidd el,elmagyarázza.
2010. jan. 6. 17:27
 3/9 anonim ***** válasza:
ez a tipikus hülyetanár szitu.. :( valamiért szerintem vagy nem bír téged, vagy hangulatember.. nekem volt egy ilyen tanárom.. volt h mindenki 1-est kapott (hozzáteszem, az is aki készült és tudta!) másik órán meg mindenki 5-öst 4-est..... van ez így.. pl: 2 osztálytársam pontosan ugyanolyan dogát írtak :D egymásról másoltak, az egyik 2-est kapott, a másik 4-est.. na ez hogy lehet o.O?
2010. jan. 6. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:
az érettségi sokkal könnyebb lesz. mert általában könnyebb. én pl. 1-2 voltam matekból és az érettségim csalás nélkül lett 4es, az érettségi ha középszinten mész, nem nehéz. engem éveken át szivattak a tanáraim, és azt mondom, tojd le őket, nem ér meg annyit hogy balhézz, egy hülye feladatér. én 2006ban érettségiztem, és önszorgalommal, mindenből 4esen és 5ösöm lett, és bemutattam a tanáraimnak a jó eredménnyel. csináld ezt te is, készülj magadtól, és írj olyan jó érettségid, és ezzel hozd kínos helyzetbe a tanárodat. érettségi után úgyis mondhatsz amit akarsz. megmondhatod neki, hogy te nem értékeltél, az érettségim viszont fassa lett. ciki lesz neki. ne vergődj, pláne érettségi előtt ne, ha ő javitja az érettségid, az más tészta már, mert azt felülvizsgálják és ott már nem szemétkedhet veled. hajrá,!!! készülj sokat!
2010. jan. 6. 17:37
 5/9 A kérdező kommentje:
dehogy magyarázza... próbáltam, de nem volt hajlandó válaszolni, gyak elhajtott... De miért nincs a tanárokkal szemben a diákoknak semmi joguk??? Könyörgöm az életemet teheti tönkre ezzel, ha nem vesznek fel az ő hülyesége miatt egyetemre.
2010. jan. 6. 17:43
 6/9 A kérdező kommentje:
17:37-esnek: nekem is valami ilyesmi tervem van. Ez a felülvizsgálat dolog hogy működik? Ha úgy érzem, hogy szemétkedett velem, akkor kérhetem vagy ez automatikus?
2010. jan. 6. 17:45
 7/9 anonim ***** válasza:

nem!

diákok alapján nem osztályozhatja/pontozhatja eltérően a dolgozatot!!

panaszt tehetsz, kérdés, h érettségi előtt megéri-e?

2010. jan. 6. 18:22
 8/9 anonim ***** válasza:

na azért a "felülvizsgálat"...

alapból, ha nem emeltet írsz, az érettségi elnök valóban belenézhet a dolgozatba, és a javításba- de egy rajz szakost fog ez érdekelni?

ha most nem is, ott viszont totál ki kell verni a balhét, ha valami nem stimmel

mondjuk amilyen én vagyok, ezt sem hagynám annyiban

2010. jan. 6. 18:25
 9/9 A kérdező kommentje:

panasz tenni nem fogok az igazgatónál, de az tuti, hogy nem hagyom annyiban a dolgot. Két tervem van, majd kiderül melyiket viszem végbe. Úgy kezdődik mind a kettő, hogy érettségiig ülök normálisan és megpróbálok maximumon teljesíteni. A terv szerinti folytatás: Ha az érettségit is így javítja kiverem a balhét érettségin és ott hajtom szégyenben.

B terv: ha felvettek egy egyetemre akkor bemegyek a volt gimimbe és beszélek az igazgatóval, hogy nézzen már a tanárnő körmére egy kicsit alaposabban, kérdezgessen már a diákoktól a tanárnő után úgy, hogy biztosítja mindenkinek a névtelenséget.

Szerintetek ha így csinálom valamelyik terv alapján, akkor jól fognak alakulni a dolgok?

2010. jan. 6. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!