BME-VIK továbbtanulással kéne 1 kis segítség?
Tervem a következő:
Első helyen megjelölöm BME: mérnökinfót támogatotton,
viszont másodiknak mit jelöljek?
- ugyanugy mérnökinfó csak fizetős (diákhitelből lenne, ha minden jól megy akkor 2.évtől átmennék támogatottra)
- vagy villamosmérnők támogatott és majd áttudok menni infóra?
Ezzel kapcsolatban kérnék segitséget, hogy melyik mennyire életképes ötlet.
Előre is köszi!
Költségesről átjutni államilag finanszírozottra nem túl esélyes. Persze, mindenhol mondják, h ha jól tanulsz, akkor majd átkerülsz...de azért ez nem így megy...a diákhitelt sem tartom túl jó ötletnek...elég sokan megbánják szerintem, h felvették...
Sajna azt nem tudom, villamosmérnökiről mennyire lehet átmászkálni...
Úgy mehetsz át a villamosmérnökire, ha újra beadod a felvételit, és persze a pontszámod eléri ismét a szintet, ha nőne esetleg. Vannak tárgyak amiket beszámítanak gondolom.
Én mérnök infós vagyok.
Én meg igenis biztatlak, kedves Kérdező, igenis van esély átmenni államilag finanszírozottra költségesről. Én ott kezdtem, fizetősön (és nem azért, mert nem volt esélyem az államilag finanszírozottra), és 4. félévem végén írt az egyetem, hogy az eddigi eredményem alapján átmehetek államira. (Korántsem vagyok egy zseni, dehogy is, csak komolyan vettem a tanulást, ha már ennyit fizettem eddig.)
Szóval ha minden vágyad a mérnök infó, próbáld meg 2. helyen a fizetőst, és ha komolyan veszed a sulit, simán át fogsz tudni menni államira. Harmadik helynek beírhatod a villamosmérnökit, nem rossz ötlet, pl. analízist, fizikát, digitális technikát el fogják fogadni, az tuti, mert a villanyon ezek erősebbek. Programozást valószínűleg újra fel kell majd venned, mert az meg villanyon gyengébb.
Hát, ennyi, remélem, tudtam segíteni.
Üdv:
egy volt költségtérítéses mérnök infós
megpróbálhatod azt, hogy villany államira jelentkezel másodiknak, és aztán egy év múlva átjelentkezel infóra. és ha csak költségtérítésesre vesznek ott fel, akkor is pár tárgyat kihúzhatsz (ami megfeleltethető), és legalább annyival kevesebbet kell fizetned, és aztán ugyanúgy megmarad az esélyed, hogy felkerülhess államira.
persze ekkor pár tantárgyat pluszban meg kell csinálnod villanykaron, de így azt se te fizeted ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!