Hány pontos az angol szóbeli érettségi és hány ponttól kettes az egész?
De hogy a fenébe jutott ez el az érettségiig? A tanár magát égeti vele.
És igen, kedves 7-es, nyelvből is kell magolni. Mutasd be a szobádat!-felkészült, elmondja. Mi a különbség a városi és falusi élet között? felkészült, elmondja. Milyen közlekedési lehetőségek vannak a környéketeken? Felkészült, elmondja. Milyen az egészséges életmód? Felkészült, elmondja. Nem improvizálni kell az érettségin.
"És igen, kedves 7-es, nyelvből is kell magolni."
Ó, a francba, ezt nem tudtam! Megyek, visszaadom a nyelvvizsgáimat, az érettségimet, az iskolai versenyek első helyezéseiről szóló okleveleket, és letagadom, hogy bárhol bármilyen nyelvvel elboldogultam. Ha egyszer magolni KELL, akkor biztos elrontottam valahol.
Ja, bemagolja, hogy néz ki a szobája, aztán ha kap közben egy kérdést, hogy a testvéred szobája kisebb vagy nagyobb a tiednél, akkor bólogat, és böfögi tovább a bemagolt szöveget, mert azt tudja és attól érzi magát biztonságban. Aztán ha megkérdezi tőle egy turista, hogy merre van a Nyugati, elküldi a Délibe, mert azt magolta be. Roppant értelmes tanács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!