Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hány pontos az angol szóbeli...

Hány pontos az angol szóbeli érettségi és hány ponttól kettes az egész?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Én már ezer éve érettségiztem, szóval ezért vagyok ennyire lemaradva. Nem is emlékszem már, hogy hogy mennek ezek a dolgok. A szomszéd srác anyukája viszont megkért, hogy segítsek a fiának, mert siralmasan áll és muszáj lenne átmennie. Az írásbelije 17 pontos lett. Hány pontot kell összeszedjen a ketteshez? Egyszerűen nem tudom, hogy mihez kezdjek vele. Láttam a tételeit, pofon egyszerűek, de sok és hosszú. Kétlem, hogy jól fel tudna rá készülne ez alatt a pár nap alatt. Szóval célnak a kettest tűztem ki neki, de félek, hogy még az sem fog menni. Nem vagyok angol tanár, csak annyi, hogy felsőfokúm van angolból, meg 3 évig kint éltem Angliában. Szóval nem is tudom, hogy hogyan kezdjünk hozzá. Kidolgoztam neki a kérdésekre a válaszokat, a képleírásokat, szituációkat. Jobb híján bemagoljuk, aztán csak összemakog valamit. :/ Szóval a lényeg, hogy hány pont a maximum a szóbelin és ha 17 pontja van eddig akkor mennyit kell még szerezzen?

2014. jún. 10. 17:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Összesen 38 pont kell a ketteshez.
2014. jún. 10. 17:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez elég komoly vállalkozás, mondhatni lehetetlen, én csak azt nem értem, hogy miért engedték érettségizni. A szóbeli 33 pontos, tehát a 38-hoz, ami a 25%, vagyis a passmark, 21 kell, a kapható pontoknak kb kétharmada. Ez csak a tanáron múlik: ha akarja, némi okirathamisítás útján átengedi, mert tudás útján nem tartom valószínűnek.
2014. jún. 10. 18:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Én sem értem, hogy miért engedték, de ha a szóbeli 2/3-át meg kell tudja csinálni, akkor tényleg esélytelen. :/ Azt mondta a srác, hogy 25, max 30 ponttól kettes de én nem hittem el neki. Látom, tényleg nem igaz.
2014. jún. 10. 21:18
 4/12 anonim ***** válasza:
6%
Hát mint laikus, biztos, hogy átvenném vele a nyelvtani alapokat, hogy legalább alapvető mondatokat össze tudjon rakni, majd a tételekhez kapcsolódó szókincset gyakoroltatnám. Ha szóbeliig eljutott, ott már csak nem fogják meghúzni, bár nekem is ködös ez a 17 pont. Írásbeli 117 pontos, szóbeli 33. Ahhoz, hogy írásbelin átmenjen 30 pontot(25%) kellett volna szereznie. Biztos rendes érettségi és nem kisérettségi?
2014. jún. 11. 15:58
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
Nem kell a szóbeli vizsga lehetőségéhez 25%, csak 12. Az egészhez kell 25. Ne a nyelvtant gyakorold vele, mert ha négy év alatt nem tanulta meg, most sem fogja. Ebben a helyzetben a nyelvhelyességnek semmiféle szerepe nincs. Ne a szavakat gyakorold vele, mert pár nap alatt nem lehet annyi szót megtanítani, és úgyse lesz képes őket magától használni. Itt nem tanítani kell, hanem tüzet oltani. Ahogyan te tervezted: magoltass vele tételeket. Már ha hagyja. Minél egyszerűbben fogalmazva. Itt a vizsga sikere nem a gyereken múlik, hanem hogy a tanár át akarja-e engedni vagy sem. A gyereken annyi múlik, hogy szólaljon meg.
2014. jún. 11. 16:59
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem kis érettségi, hanem rendes érettségi. Tételeket magoltatok vele. De még be sem tud mutatkozni és az alapvető kérdőszavakat sem tudja. Semmit. Semmit. Szó szerint semmit. :/ Szóval most állítólag magol. Holnap jön, hogy felkérdezzem. Kíváncsi leszek.
2014. jún. 12. 21:21
 7/12 anonim ***** válasza:
48%
Fölösleges tételeket magoltatni, ez nem töri, nem kell semmit felmondani. A témakörökhöz tartozó szókincsre lesz szüksége.
2014. jún. 12. 21:33
 8/12 anonim ***** válasza:
52%

De hogy a fenébe jutott ez el az érettségiig? A tanár magát égeti vele.

És igen, kedves 7-es, nyelvből is kell magolni. Mutasd be a szobádat!-felkészült, elmondja. Mi a különbség a városi és falusi élet között? felkészült, elmondja. Milyen közlekedési lehetőségek vannak a környéketeken? Felkészült, elmondja. Milyen az egészséges életmód? Felkészült, elmondja. Nem improvizálni kell az érettségin.

2014. jún. 12. 23:14
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

"És igen, kedves 7-es, nyelvből is kell magolni."

Ó, a francba, ezt nem tudtam! Megyek, visszaadom a nyelvvizsgáimat, az érettségimet, az iskolai versenyek első helyezéseiről szóló okleveleket, és letagadom, hogy bárhol bármilyen nyelvvel elboldogultam. Ha egyszer magolni KELL, akkor biztos elrontottam valahol.

Ja, bemagolja, hogy néz ki a szobája, aztán ha kap közben egy kérdést, hogy a testvéred szobája kisebb vagy nagyobb a tiednél, akkor bólogat, és böfögi tovább a bemagolt szöveget, mert azt tudja és attól érzi magát biztonságban. Aztán ha megkérdezi tőle egy turista, hogy merre van a Nyugati, elküldi a Délibe, mert azt magolta be. Roppant értelmes tanács.

2014. jún. 13. 06:04
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Nagyokos! Nem arról van szó, hogy meg kell tanítani az illetőt angolra, azt négy évig kellett volna. Arról sincs szó, hogy ötöst kapjon, és bármilyen kérdésre tudjon válaszolni. Arról van szó, hogy át kell passzírozni a vizsgán. Hogy neked meg milyen nyelvvizsgád meg tanulmányi versenyed van, vagy épp nincs, a képernyő sokmindent elbír, az engem, és szerintem a kérdezőt baromian nem érdekel.
2014. jún. 13. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!