Kémia szóbeli menete?
Nem érettségiztem még magyar iskolában soha és most fogok először. Mi a menete egy érettséginek? Fél órával előbb gondolom ott kell lenni. Behívnak. Köszönök. Utána húzok egy (vagy 3?) tételt. Ha nem tudom őket még átolvasom mindegyiket és húzok egy újat? Utána kimegyek. Kidolgozom őket és egy lapra jegyzetelek. Fél (?) órával később újra behívnak és akkor újra köszönök és kezdődik az igazi szóbeli? (És lehet pl c-tétellel v a kisérlettel kezdeni?)
Kémia kisérlet: Ha nem kell se gumikesztyű, se szemüveg, akkor is vegyem fel? Azt hallottam, hogy azért is jár valamennyi pont.
Én így képzelem el, kérem javítsatok ki, ha valami hibás. Köszönöm.
Először is, ha kémia szóbelire mész, nyugodtan mehetsz egy órával előbb is, mert sajnos a kémia olyan tantárgy, amiből sokan nem mennek el szóbelizni.
Bemész, köszönsz, elkérik a behívódat meg a személyidet, utána alá kell írnod a balesetvédelmis papírt. utána kihúzol egy borítékot, és abban egy oldalon rajta van az a,b,c tételek. Ha nem elvégzendő a kísérlet, akkor természetesen nem kell semmit sem felvenni, ha elvégzendő, akkor nyugodtan öltözz be, mert inkább egy kicsit furán nézzen ki, hogy a NaCl-tól félsz, mint, hogy lepontozzanak, mert igen ezért is jár 5 egész pont. utána ugyan abban a teremben elmész egy üres padhoz, és kidolgozod őket, számológépet, fv táblát igyál, bár van ahol adnak. Utána 2,3, esetleg négy ember lefelel, amíg te dolgozod a tételt, utána elmondod szépen, ha valami nem jó, vagy kifelejtettél egy részt, akkor rákérdeznek, és kész. Nem kell tőle félni. És nincs az az Isten, hogy valaki póttételt húzzon, mert 12 pontot nem túl nehéz elérni, főleg, hogy a kísérlet 10 pontot ér. Remélem segítettem, sok sikert!
én ugyan már 5-6 éve érettségiztem, de nem hiszem, hogy túl sok dolog változott.
odamész időre, majd hívnak mikor te jösz. kihúzod a tételt. nekem a kísérletet minden felkészülési idő nélkül azonnal kellett csinálni (nem mintha gondot jelentett volna). utána a kifejtős részre volt kb 15-20 perc előkészülni, pepírra jegyzetet írni, aztán mentem és elmondtam az okosságot. kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!