Miért szólják le olyan sokan a BGF-et?
Nos ami azt illeti igenis számit.
1: nézz statisztikákat.
2: Csak tapasztalatról tudok beszélni:
Bátyám az Eltén végzett jogász szakon. Rögtön volt munkája.
Mig egyik volt szaktársa (ő is eltén kezdett de túl nehéz volt neki) A Pázmányon végzett Jogászként és 1 évig nem kapott munkát, mert az Eltéseket vették fel.
Természetesen ez csak 1 példa egy olyan szakról ahol túl sokan vannak.
De ezzel azt akartam mondani hogy sokszor igenis számit hol végzel a munkáltatóknak. Nem hivatalosan, de inkább vesznek fel egy olyat aki szerintük neves egyetemen végzett mint egy olyat aki nem.
Egyébként a BGF-el semmi probléma nincs szerintem... Az ÁVF-et is lenézik pedig az is jó suli (szerintem)
Pedig nem így van. Megnézik van-e papírod. Van? Jó! Megnézik van-e munkatapasztalatod. Nincs? Hát az nagy baj! Utána megnézik értesz-e a munkádhoz. Ezen dől el minden. Adnak egy példafeladatot, ha jól oldod meg (és itt nem csak az számít meg tudod-e oldani, hanem az is hogyan) akkor van esélyed az állásra.
Van különbség olyan között aki Pázányon végez, úgy, hogy végig jó jegyei vannak és érti az anyagot, illetve egy ELTE hallgató között aki 7 és fél év alatt bukdácsolta végig az egyetemet, a vizsga anyagát csak előtte lévő nap átnézve, stb. Neki lesz "nevesebb" papírja, de nem fog tudni elhelyezkedni. A másik probléma meg a sok funkcionális analfabéta, ezek terjesztésében a nagy neves egyetemek élen járnak.
Persze van kivétel, ezt cége válogatja. Felvehetnek csak azért, mert ELTE-n végeztél, de próbaidőszak után úgyis kirúgnak, ha nem tudod elvégezni a feladatod.
Először nem értettem veled egyet, kedves első válaszoló, de ahogy tovább olvastam, van benne valamit, amit mondasz...
De ezt tényleg cég válogatja.
Egy a lényeg: az a legjobb, ha jó egyetemen végzel, szereted is a szakmád és jól is tudod csinálni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!