Miért gúnyolják, nevetik ki, vagy szólják meg sokan a testi rendellenességgel élő embereket?
Sajnos testi rendellenességem nekem is van ( több is), és középiskolában azt vettem észre, hogy néhány emberkének roppantul mulatságos ez, illetve hallottam már hogy gúnyolódnak is ezen.
Ugyanakkor nem csak magamon tapasztaltam ezt, hanem ahogy figyeltem másokat is gyakran megszólnak ( főként a velem egykorúak), hogy "Úristen, hogy néz ez ki,..." "Figyeld má' milyen kövér... nem igaz hogy nem tud tenni ellene" vagy "Nézd azt a nyomit.." meg hogy "Fújj, de undorító..."
Vérzik a szívem, mikor ilyeneket hallok, mert valamilyen szinten egy cipőben járok azokkal az emberekkel. Ilyenkor odamennék az illetőhöz, és úgy képen törölném, hogy 2* megkerülné a Holdat.
Ha egészséges volnék, teljesen, akkor is ugyanez volna a véleményem. Én elfogadok mindenkit, úgy ahogy van.
De mégis, miért kell valakit cikizni, kinevetni azért, mert valami betegsége, baja van?
Szerintem egyáltalán nem vicces... Akkor is ilyen jól nevetnének az ilyenek, ha valami olyan bajuk lenne, amit most kinevetnek?
Akárhova mész, akármit csinálsz mindig lesznek olyan "emberek" akik ki fognak cikizni, vagy valamilyen más módon meg fognak alázni. Sajnos ilyenek a kulturálatlan idióták, akikből egy rakat van mindenhol.
Mit tudsz tenni? Nem sok mindent. De gondolj bele, hogy milyen sekélyes és sz*ar lehet az életük, ha abból merítenek erőt, hogy másokat kinevetnek. A lényeg, hogy Te boldog legyél, ezt pedig úgy tudod elérni, hogy tudd magadról, hogy ki vagy és mit tettél le az asztalra.
Mert saját magukban is bizonytalanok, s ezzel próbálják ellensúlyozni. Csak az tesz ilyet, aki nincs kibékülve a saját személyével.
Sajnos nem sokat tudsz tenni, max elengeded a füled mellett, vagy, mint ahogy feljebb írták, kicsi öniróniával könnyítesz a helyzeten. Ne engedd, hogy pár bunkó elcsessze a napod :)
Egyébként régen túlsúlyos voltam, meg hozzá olyan hülye, hogy beengedtem a fejembe az ilyen beszólásokat... most 42 kg vagyok, másfél éve gyógyuló anorexiás és bulimiás. Gyakorlatilag az élő példa arra, hogyan lehet egy mentálisan egészséges embert belekergetni egy ilyen pokolba, mint az evészavar. Gondoljatok, mielőtt beszéltek emberek... :)
Kitartás, kedves kérdező, csak lazán, akár megcserélt cipővel is ;) /az egyik barátnőm is dongalábú, és fordítva kell felhúzni a cipőit, neked is?/
Leginkább a magyar nők ilyenek, pedig hát nem is tudom kik szülnek: a nők vagy a férfiak?
Vissza lehet nekik dumálni, hogy "Ha akarod, cseréljünk életet. Akkor is vicces lenne a helyzet?".
A magyarok mind elfelejtik, amikor valakit is szekálnak emiatt, hogy őket is érheti bármikor bármilyen baleset, bénulás, stb., és akkor mi lesz? Mennek perlekedni mindenkihez, hogy "mindenki hibás, de én nem", és ezzel mindent elintéznek maguknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!