Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi az egyetemisták titka?

Mi az egyetemisták titka?

Figyelt kérdés

Az egyetemisták úton útfélen hangoztatják, hogy nekik pár hét, de sokszor inkább pár nap alatt az érettséginél sokkal nehezebb és több anyagot kell megtanuliuk. Komolyan, én még nem találkoztam olyan egyetemistával aki ne említette volna ezt meg szinte szó szerint így. Láttam is ekkora anyagokat a saját testvéreimnél is.

Ha azonban egy érettségiző kér segítséget, hogy miként készülhet fel gyorsan az érettségire, akkor azt mondják, hogy "bocsi, 4 évig kellett volna készülni".

Akkor mégis mi változik meg egy 18 éves személyben 1 év alatt, hogy az érettséggire még 4 évig kellett volna készülnie, 1 évvel később meg már sokkal nagyobb anyagokat képes megtanulni sokkal gyorsabban?

2014. máj. 13. 21:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy középiskolád még úgysem hiszi el, hogy meg lehet annyit tanulni rövid idő alatt. Az egyetemen meg kénytelen lesz. Így hiába mondják, hogy tanuld, a válasz rá: nem lehet. Ezért egyszerűbb azt mondani, hogy eddig kellett volna készülni. Egyébként az egyetemen is vannak ZH-k, így nem csak a vizsgaidőszakban készülnek. Sokan folyamatosan készülnek, plusz vizsgára még egy jó nagy adagot.
2014. máj. 13. 21:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Meg az se mellékes hogy nem m1 hogy a célod egy jó 80-90%os érettségi mondjuk vagy egy kettes h átmenj a vizsgán.

Mert érettségire is fellehet készülni pár nap alatt hogy kettest irj viszont ahogy érettségit se lehet 90%-ra megirni pár napos készüléssel, úgy a ZH-kat is csak a zsenik irják meg ennyi tanulással 5re.

2014. máj. 13. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:

én anno 3 hét alatt tanultam meg a teljes érettségi anyagot és akkor még komolyan is vették! (Mivel hogy mi a 4 évet normális tanárok híján valami egész mással töltöttük)

Tehát 18 évesen is lehet rövid idő alatt tanulni.

Az egyetemisták titka az hogy ők már azt tanulják ami érdekli is őket és amihez tehetségük van.

2014. máj. 13. 21:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
ELTE-TTK-n nagyon jó átlagom van, ami azért ritka. Első évet végigtanultam, de tényleg, hétvégén, délután, este, órák előtt/között/alatt, mindig tanultam. Mostmár kialakult egy rutin, tudod erre mondják, hogy teher alatt nő a pálma! :D Ez nem egyik pillanatról a másikra történik, de ha az agy rá van kényszerítve, okozhat meglepetéseket!
2014. máj. 14. 20:43
 5/7 anonim ***** válasza:

En is gondolkodtam ezeken. Anno eleg kemeny gimibe jartam, de evkozben sose hajtottam, mert 16 evesen nem igazan izgatott a dolog, aztan 2 het alatt felkeszultem az erettsegire, nagyreszt 90-95%-os lett mind. Gimiben szerintem sokat szamit az, hogy 16-17 evesen bedobjak az embert a melyvizbe, hogy na lassan erettsegi, foleg azoknak szar ez, akiket amugy se izgat kulonosebben semmi es nem latjak, mit miert kene tudni. Aztan bekerultem az egyetemre es egyre inkabb elkezdtem rendszerben latni a dolgokat, osszefuggeseket, es rohogtem azokon, akik meg ott is magolassal akartak menni valamire. Egyebkent sem tartom magam butanak-nem nagykepusegbol-, eleg gyorsan tanulok, nekem ebben segitett rengeteget az egyetem, hogy rendszerezek es latom az osszefuggeseket. Voltam olyan vizsgan, amire egy szot se tudtam tanulni, de a tobbi targybol kiindulva osszekapartam egy negyest siman, nem veletlenul vannak az alapozo targyak. Szerintem a tanulas modszere valtozik meg leginkabb, en keptelen vagyok magolni, latnom kell az osszefuggeseket, kulonben csak log a levegoben az egesz.

Most mar gyakorlatilag 3-4 nap alatt megtanulok 3-4 konyvnyi anyagot egy vizsgara, ahol van 150 tetel, 2 tetel kihuzasa utan mindkettobol 60-60% kell, hogy kettest kapjon az ember.

2014. máj. 15. 12:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Addigra elmúlik a "minden mindegy" kamaszkor, és a fiatalok belátják, hogy nem erőszak a diszótor.

Ebben a korban már nagyjából tudják is, hogy mit szeretnének csinálni (tisztelet(lenség) a kivételnek), és rájönnek, hogy mi a tét.

Ezért nem is tesznek föl olyan kérdéseket például, mint amit itt a Gyakorin százával látunk, hogy "minek kell fizikát-kémiát-matekot-földrajzot-történelmet-irodalmat stb. tanulnom, mikor utálom, és úgysem fogom soha többé hasznát venni!"

Nincs itt egy szál titok sem, benő a fejük lágya, ez minden...

2014. máj. 15. 15:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát nem azért de néha igazuk is van. Ahogy mondod, az egyetemen általában már olyat tanulnak ami érdekli őket. Én is tanulmányoztam álmaim karának az órarendjét, hát mit ne mondjak, egy olyan sincs benne amitől középiskolában hányni tudtam volna, zokogni, és rémálmaim voltak meg "csak ezt az órát éljem túl érzés"... Valószínűleg nem véletlen. Vagy például ott a matek. Lehet velem van a baj, de érettségi óta esküszöm nem használtam másra a matektudásom, mint összeadásra, kivonásra, szorzásra, osztásra meg százalékszámolásra, hogy ne adjanak el a boltban meg hogy tudjam a pontjaim. Aztán például minden iskolámban megéltem azt, hogy egy tantárgyhoz ötféle könyvet vetettek meg, ami azóta is üresen és kibontatlanul áll évek óta, és hosszú oldalakat magoltattak be olyan információkról aminek aztán tényleg nem veszed soha hasznát. Szóval valószínűleg az oktatási rendszerben is van egy kis hiba.
2014. máj. 15. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!