Ha magyar érettségin a szövegalkotás rész nagyon nem megy, akkor milyen eredményem lehet?
Sajnos a verselemzéssel sose voltam jóban, maximum pár mondatot tudok róla írni, műt értelmezni se nagyon tudok, pláne érvelni nem. Ezeket az életben nem fogom én megtanulni. A szövegértés rész könnyen megy, és a szóbeli tételeket is meg tudom tanulni rendesen.
Tegyük fel:
- A szövegértés részt megírom hibátlanra, az 40 pont.
- A szövegalkotásnál verselemzéshez kapok néhány pontot.
- Szóbelin 50 (maximum) pontot kapok.
Akkor az összesen hány %-os eredmény lehet? 3-as jegyet kaphatok érte, vagy esetleg egy gyenge 4-est?
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy így mire számíthatok. De azért még gyakorlok néhány elemzést hétfőig.
csak annyit kell csinálni hogy leírod ami ott van és hogy szerintem ez azt jelentheti
a szerintem szubjektív el kell nekik fogadni
(40+10+50)/150 Ez így 66%, ami négyest jelent. :)
Olvasd el mindhárom feladatot, szerintem tuti lesz olyan, amiről tudsz pár oldalt írni 3 óra alatt.
Sok sikert!
Én úgy tudom 100 pontos az egész ahol el kell érned mindenhol a 25%-ot.Tehát tegyük fel ha a szövegértés részt megírod hibátlanra, az 40 pont. akkor már megvan a 2-esed.
De a szövegalkotásnál nem érsz el 25% az cumi ugyanis megbuktál.Nekünk a tanár azt mondta hogy úgy kell erre tekinteni mint egy nagydolgozatra. 3 részből áll de csak 1 jegyet kapsz. A szövegértést úgy kell megírni hogy a fogalmazásnál le fognak vonni átlagosan 13-15 pontot attol függ mennyi lesz a helyesírási hiba vagy a téma-réma viszon és így tovább... A lényeg hogy probáld meg jól megírni a fogalmazást és átmentél. Így akár meg is lehet a 4 esed.
Meglett a három oldal?
Mennyit tudtál írni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!