A tanárok nyárra is kapnak fizetést? Ha igen, ugyanannyit, mint az év többi hónapjában?
Itt őrületes blamázsok vannak: A tanár pont úgy el tud menni év közben is szabira, mint bármelyik rendes munkavállaló...
...otthon dolgozik "amit aztán sehol sem számolnak el nekik."
Persze, hogy nem. Igaz 22 (vagy e körüli) óra a munkahét a tanárnak, e felett amit dolgozik, azt túlórában kifizetik, tehát a 40 órás munkahéthez még mindig ott van 18 óra, amit otthon nyugodtan felhasználhat. Vagy ti láttatok már általános iskolai tanárt az iskolában 8-tól 4-ig? Mert kettőkor már egy tanár sincs benn, legalábbis nálunk :) Úgyhogy nekem ne sírjanak a tanárok, látom a fizetési papírjukat is, amikor egy hónapban minimálbérnyi túlórát elszámolnak úgy, hogy az intézmény működése van veszélyben... Mindegy, ő dolguk, hamarosan kereshetnek másik állást, mert be kell zárni a sulit. Inkább érte volna be a havi nettó 110-zel, mintsem hazavisz 140-170e Ft-ot, de fél év múlva nem lesz munkája. Ők tudják...
Nekem van egy ismerősöm, akivel mindig összefutok pénteken a fél hetes busznál.Nem vicc. Minden héten pénteken (de szerintem a többi napokon is)reggel 8-tól este 6-ig van a suliban. Hogy mit csinál nem tudom. De eléggé el tudja szöszölni az időt.
Hogy a kérdésre is válaszoljak. Nem gondolom, hogy irigyelni kellene a tanárokat. Megérdemelten töltik otthon a nyári szünetet, s mellesleg van, hogy olyankor is dolgozni kell. (Iskolában ügyeletet tartani, nyári napközit a gyerekeknek, táborozás, értekezletek)
Attól, hogy ők egyben veszik ki a szabit, még nem kapnak többet.
Ja és már van egy olyan rendelet, hogy mind a heti 40 munkaórát az iskolában kell töltenie. Tehát nem mondhatja azt, hogy ma csak 2 órám van, hazamegyek hamarabb, s majd otthon kijavítom a dolgozatokat. Bent kell maradnia, s ott kijavítani a suliban, s mindezt még adminisztrálni is, hogy ő tényleg ott volt, s dolgozott.
"Ja és már van egy olyan rendelet, hogy mind a heti 40 munkaórát az iskolában kell töltenie."
Kár, hogy az új készülő törvényben is csak 32 órát fognak előírni...
Ilyen rendelet nincs...
Jó nyilván nem úgy értettem a 40 órát, mint más munkáknál (5x8) Csak úgy, hogy a 20-22 tanítási órán felül lévő órákat.
Lehet, hogy nem rendeletileg szabályozták le, de hogy statisztikát kell róla vezetni, az biztos.
Sőt, vannak olyan helyek, ahol a túlórát sem fizetik ki. Lecsúsztathatod úgy, hogy délután hamarabb menj haza.
Nem gondolom, hogy irigykedni kellene rájuk/ránk.
Igaz, most nem pedagógusként dolgozom, de anyagi okokból sem tudnék most visszamenni, meg persze a szakpárom sem olyan jó, hogy kelljek.A fővárosban nem tudnék 80-85ezerből megélni.
Miért hurrogná le? Hiszen, ha nem lenne pék, nem lenne kenyér és nem lenne reggeli az asztalon. Ha nem lenne víz vagy villanyszerelő, folyhatna a víz napestig, ha ő nem tudja megcsinálni.
Ki mihez ért!
Azért az szomorú, hogy a jövő generációjának szellemi-testi-lelki fejlődéséért felelősséggel tartozó, nevelést végző személyek fizetése a béka feneke alatt van!
Miért nem lehet bevezetni a pedagógus pályán is az orvosokéval hasonló rezidensi rendszert. Talán akkor nem lenne túlképzés, illetve a jelenleg állásnélküli pedagógusoknak is jutna katedra. Minden pedagógus mellé állítanék egy frissen végzett/vagy pár év gyakorlattal rendelkező tanárt, akik segítenék egymás munkáját. Így talán nem lenne annyi kiégett pedagógus, délutánonként nem konganának az ürességtől az iskola épületek (tisztelet a kivételnek, ahol veszik a fáradságot a tanárok és programokat, szakköröket szerveznek), s az is kiderülne, hogy ki alkalmas tanárnak, s ki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!