Szerintetek mit tegyek?
Tavaly érettségiztem, de sajnos akkor még nem tudtam, hogy hova szeretnék továbbtanulni, ezért nem adtam be a jelentkezésemet sehova.
Időközben rájöttem, de semmiképpen sem szerettem volna halasztani, úgyhogy addig beiratkoztam egy OKJ-s tanfolyamra, remélvén,hogy mellette majd rendesen fogok tudni tanulni, hogy tudjak emelt szintű érettségiket tenni és felvételizni. Sajnos nem jött össze, rengeteg óránk van és hülyén van elosztva, ráadásul a suli is nagyon messze van tőlem, ezért minden nap szinte 6-7 körül érek haza hulla fáradtan (úgy, hogy 5:30kor már indulok itthonról).
Az első félévet lehúztam így, de mondanom sem kell, hogy az egészségem is eléggé ráment, ráadásul a tanulással sem tudtam olyan szinten haladni, mint ahogy szerettem volna.
Ettől a félévtől beadtam egy kérvényt,hogy kevesebbet kelljen járnom a felkészülés miatt, így keveset voltam benn, de rájöttem időközben, hogy én ezt a sulit ki nem állhatom! Nem is érdekel, amit tanulunk. Nagyon gondolkozom,hogy ott hagyom, csak félek, hogy,ha esetleg nem vesznek fel az egyetemre, akkor meg nincs ott biztosítékként. Szerintetek mit csináljak?
Turizmus-vendéglátást.
Eredetileg, amúgy nem is erre a szakra jelentkeztem, de a másik nem indult, ezért lett ez.
Amúgy meg Pszichológia szakra készülök
Hát, igen, a pszichológia szak nem tuti, a munka vele még kevésbé.
Én azt ajánlom, gondold át, mi vonzó ebben a szakban, és biztosítéknak írj be olyan könnyebben elérhető szakot is, ahol hasonló dolgokat meg tudsz valósítani.
Ja, persze, gondolom, most felvételizel. Ezt az OKJ-s cuccot hanyagold, vagy lemondhatsz a jó érettségiről. Nagyon beleválasztottál: annak idején én is elmentem a diákigazolvány miatt, többször is, de mindig eléggé lájtosakat fogtam ki.
Ha midnen kötél szakad, marad a pótfelvételi. Egy évig fizetni a tandíjat még mindig jobb, mint otthon ülni. (persze ha van célja az emebrnek az egyetemmel)
A szakot jól átgondoltam, tényleg ez az a munka, amit szívvel-lélekkel tudnék csinálni, de ettől függetlenül megjelöltem a biológia szakot is, mert az is érdekel!:)
Oda szerintem biztosan felvesznek, mert nem olyan egetverően magas a ponthatár.
Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még többet, hogy "átlagot vonhassak belőlük":)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!