Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Apáczai vagy Eötvös? Melyik...

Apáczai vagy Eötvös? Melyik iskolát válasszam? (Budapest)

Figyelt kérdés
Nagy valószínűséggel mind két gimibe fel vagyok véve (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium és Eötvös József Gimnázium (Bp-n mindkettő)). Melyiket ajánljátok inkább? Mik az előnyeik, hátrányaik, különbségek stb. stb.? 14/L

2014. márc. 13. 19:52
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

19-es: Még annyit az egységes felvételikről, hogy gyakran annyira gyatra a színvonal, hogy egy tehetségtelenebb képes jobban megírni, ha megvan benne a kellő precizitás. Volt nekem anno egy fizikából, matekból rettentő tehetséges osztálytársam, de a precizitást nélkülözte. Na most ő egy a képességeit nem edző feladatsoron unatkozni fog, meglehet, elszámol valamit, már rosszabbat ír, mint egy precíz, de jó képességű (viszont nem kiemelkedő) diák. Amíg ilyen feladatok vannak felvételi gyanánt, addig nekem az nem mérce az iskolába jelentkező diákok színvonaláról. Egy szintig igen, de azt a szintet mindhárom említett iskola megüti. Persze van még a szóbeli is (ami eleve kisebb részt számít), de az meg inkább a lexikális tudást méri.

Amit én méltónak tartok összevetésre, azok a különböző tanulmányi versenyek, amik tényleg kihívást jelentenek.

2014. máj. 3. 17:50
 22/26 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek! Felvettek az Apiba, úgyhogy jövőre matfiz:))

Vicces, hogy az egész kérdésemnek lényegében semmi értelme nem volt, mert utólag megnézve nem vettek volna fel az Eötvösbe. (Matekra biztos nem, a természettudományt nem tudom.)

Mindenesetre örülnék ha írnának olyanok akik szintén mennek jövőre az Apiba:) szívesen beszélgetnék egy leendő osztály/évfolyamtárssal. :)

A vitátokról pedig: azt én sem tudom eldönteni, hogy az Eötvös vagy az Apáczai a színvonalasabb (ha egyáltalán lehet ilyet mondani). Szerintem van akinek az egyik jobb, van akinek a másik. A VPG viszont véleményem szerint meg sem közelíti ezeket. Nekem mondjuk a szóbelin sem voltak túl szimpatikusak, leginkább pedig eszerint ítélem meg, de az eredményeket megnézve is gyengébb.

Köszönöm mindenkinek mégegyszer!

2014. máj. 4. 09:55
 23/26 anonim ***** válasza:
Apáczai 'A' osztályába kerültél be, nem kell aggódnod: ők húzzák fel leginkább az iskola eredményességi mutatóit (gyakorlatilag évtizedek óta).
2014. máj. 5. 08:46
 24/26 anonim ***** válasza:

20-21-es!

Abból amit te írtál csak anyi derült ki, hogy az OKTV-n jobb az Apáczai. Ezt nem is vitatom, hiszen ez tény. DE egy iskolában rengeteg más fontos dolog van, ami szerintem sokkal fontosabb az OKTV-nál. Ilyen például a közösség. És ebben az Eötvös verhetetlen, bár ez nem olyan könnyen mérhető. Vagy, hogy akkor térjünk vissza az OKTV-re, lehet hogy az Apáczai jobb, de ez valamilyen szinten azt is mutatja, hogy az E5vös nem versenyistálló. Senkit nem piszkálnak ha nem akar versenyezni. Mindenkit maximálisan támogatnak abban, amit szeretne csinálni. És ebben az Apáczai sehol sincs. Lehet, hogy te ezt nem tartod fontosnak, de szerintem a felvételi nagyon is mérvadó. Hiszen mégis csak ez szűri ki a jelentkezők legjobbjait. És az Eötvösbe csak olyanok kerülhetne be, akik azon felül hogy intelligensek, van elég érzelmi intelligenciájuk is, résztvesznek a közösség életében, precízek és pontosak, és ezek miatt adolgok miatt beleillenek az intézménybe. Mert az Eötvös az itt tanuló diákok és az itt tanító tanárok személyiségétől olyan jó, amilyen. Ezért szeretnek a diákok ide járni, a tanárok itt tanítani. És az itt lévő emberi kapcsolatok is fontosak,egyediek. Az, ahogy itt a tanárok-diákok megtalálják a kapcsolatot, beszélgethetnek a tananyagon kívül mindennapi dolgokról, nagyon fontos.

És habár vannak szigorú tanárok, de emberként ők is teljesen normálisak. Akik folyton feleltet,dogákat írat, valójában egy nagyon aranyos ember. És egy gimiben ezek a fontosak. Nem az OKTV, az csak egy verseny. De az élet,és ezért a középiskolák is, ennél sokkal többől állnak.

2014. máj. 25. 19:59
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
És hogy a szóbeli a lexikális tudást mérné...lehet hogy az Apáczaiban ez van, de az E5vösben a szóbelik főleg arról szólnak, hogy a diák mennyire illik a közösségbe, illetve hogy mennyire tud kommunikálni a tanárokkal. Ha nem tud valamit, akkor reagál-e a segítségekre. A lexikális tudás a szóbelinél csak sokadik, a rangsorban.
2014. máj. 25. 20:02
 26/26 anonim ***** válasza:
a 24-es válaszolónak mondom: az apáczai sem versenyistálló egyáltalán, ha nem akarsz versenyezni, nem versenyezel még ha meg is van rá a képességed.... de azért akinek megvan az általában szokott :)) én oda járok és még soha senkit nem kényszerítettek rá erőszakkal :)
2014. máj. 28. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!