Apáczai vagy Eötvös? Melyik iskolát válasszam? (Budapest)
Miért nem biztos, hogy felvesznek?
Nem jó helyen vagy a rangsorban?
Miért hányadik vagy az apiban?
Én biosz tagozaton vagyok 30.helyen -remélem felvesznek
Én azért az Eötvöst ajánlanám inkább. Nekem ezen a kettőn kívül a Trefort is versenyben volt, a körbevezetések után egyértelművé vált az Eötvös.
18-as! Az Eötvös ugyan nem gyakorló iskola de itt is nagyon sokszor vannak tanuló tanárok.
Ha az iskola engedi, bármelyik tanárhoz kerülhet kistanár, nem kell ehhez gyakorló iskolának lenni.
Valaki írta előttem, hogy az jöjjön az Eötvösbe, aki a közösség része is akar lenni. Ez pontosan így van. Az első fél évemben teljesen ledöbbentem, hogy mennyi program van. Aztán rájöttem, hogy igen, ez egy olyan hely, ahol nagyon fontos a közösség. Jól kell szervezni az idődet, és akkor mindenre marad időd.
Az Eötvösben nagyon jók a tanárok, csak nem azok a tipikus kocka egyentanárok. Ez van akinek nem szimpi, főleg azoknak akik csak tanulni akarnak és semmi más. Maga az épület is nagyon szép, nekem ez is benne volt a választásban. Sokkal barátságosabbnak tűnt mint a Trefort és az Apáczai. Az Apáczai színvonala már nem a régi, könnyebb bekerülni oda mint a Veres Pálnéba, vagy mint a Trefortba.
Tehát ha felvesznek, akkor 1,2,3,4 Eötvös Eötvös Eötvös!
19-es: Itt több dologban is van tévedés. A gyakorlósuli státusz nem azért fontos, hogy jöjjenek a kistanárok, hanem hogy ne a klik fennhatósága alá tartozzon az iskola, az egyetem mint fenntartó jelent egyfajta színvonalat.
Másrészt baromság, hogy az Apáczai színvonala nem a régi. OKTV-n most is 29-30 diák jutott döntőbe, szinte mindig másodikok a Fazekas mögött. Az Eötvös itt hol áll? Elárulom, relatíve sehol, ahogy a VPG sem. Melyik suli küldheti diákolimpiára a diákjait a VPG, Eötvös, Apáczai közül? Elárulom, leginkább az Apáczai. A bejutás könnyedsége sem feltétlen van egyenes arányban az adott iskola oktatási színvonalával (sem a diákokéval). Az Apáczai egy ELTE gyakorló iskola, amíg ez a helyzet fennáll, az oktatás színvonala mindig a legjobbak között lesz. És miután jönnek az eredmények is, úgy tűnik a megfelelő emberek is kerülnek be. Már-már hagyományosan csak két iskola sorolható az Apáczaival egy ligába: a Fazekas és a Radnóti. Előbbi matekból egyértelműen a best, Radnóti afféle mindenes inkább, Apáczai pedig kémiából emelkedik nagyon ki (de persze másból sincs szégyenkezni valója).
A VPG felvételi pontszámait pedig nem tudom, hogy tudtad összemérni az Apáczaiéval, miután a VPG-be nem ugyanazt a felvételi vizsgát írják.
Egy a lényeg, akik az Apáczai hanyatló színvonaláról beszélnek, előbb nézzenek utána a tényeknek. Amíg a Fazekas után ők küldik a legtöbb diákukat OKTV döntőkbe, addig szerintem nincs miről beszélni. Az OKTV pedig számomra árulkodóbb bárminél, az érettségi sok dolgot mér, csak a gondolkodási képességet, kreativitást nem. Kevés olyan fogyatékos feladatsort látni, mint pl. a középszintű matek érettségié. De az emelt szintű sem sokkal jobb. Egy OKTV ehhez képest megváltás, felkelti az ember problémamegoldási vágyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!