A továbbtanulással kapcsolatban, a májusi sorrendváltoztatás lehetősége miatt tenném fel a következő kérdésem. Jól döntöttem? Help me, please. :D (többi lent)
1. ELTE-társadalmi tanulmányok, 2. NKE-közigazgatás-szervező, 3. BGF-nemzetközi gazdaság
Így jelöltem be. Érdemes rajta változtatni? Leglényegesebb szempont a friss diplomásként való elhelyezkedés + fizetés, illetve helytállás külföldön. A 2. és 3. hely levelezős, tehát a levelezős szakról is érdekelnének a személyes tapasztalatok, vélemények. Sokkal nehezebb-e elvégezni,illetve be lehet-e járni a nappalisok óráira?
Miért akarnál levelezőre menni?
Ha társadalomtudományokból tudnál nappalira is
Nem értem
Gondoltam, hogy csak most fogsz érettségizni.
Akkor valójában csak 2 szakra jelentkeztél, nem 3 szakra, ugyanis, az NKE közigazgatás-szervező ALA képzés érvényes jelentkezés feltételeinek nem felelsz meg.
Nem figyelted meg, de
"A közszolgálati ösztöndíjas (ALA) közigazgatás-szervező szakra a 148/2012. (VII. 6.) Korm. rendelet 11. § (1) b) bekezdésében meghatározott tanfolyamot megkezdett (vagy már bizonyítvánnyal rendelkező) hallgatók jelentkezhetnek, a munkáltató támogató nyilatkozatával. A hallgatói jogviszony létesítésének feltétele a tanfolyam elvégzését igazoló bizonyítvány megléte és a kormánytisztviselői vagy köztisztviselői jogviszony fennállása."
Ezekkel értelemszerűen nem rendelkezhetsz, úgyhogy ezen a jelentkezési helyeden nullázni fogják a pontjaidat.
Egyébként a maradék kettőből akkor már a BGF a sokkal jobb, de véleményem szerint ha normálisan nappalin jelölted volna a közigazgatás-szervezőt az NKE-n azzal jártál volna a legjobban. Sok a lehetőség az NKe-n..én már csak tudom, mert vidéki egyetem igazgatásszervező szakán végzek éppen levelezőn, de fiataloknak akinek van angol nyelvvizsgája rengeteg a pályázati lehetőség még képzés ideje alatt, pl. eu adminisztrációban is, és minisztériumokban is.
Mi a tököm az a társadalmi tanulmányok?
Tanulj inkább valami normális szakmát...
Ajj, akkor ezt nagyon elbaltáztam. :S Pedig utána olvastam, és csak a bűnügyi-végrehajtóra írt valami hasonlót. Hát ez remek.
Köszönöm a válaszokat! A levelező szakokról jöhetnek még személyes tapasztalatok/vélemények!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!