Középiskolai felvételi, sorrendváltoztatás. Hogy van ez? Semmit sem értek.
Én egy anyuka vagyok, szülőin nem mondták el nálatok?
Mi még emailt is kaptunk az osztályfőnöktől, hogy el ne felejtsük a sorrend változtatást.Úgy látszik, nagyon el vagyunk kényeztetve:)
Tehát, leadtál egy iskola sorrendet, ugye? Megjelöltél több iskolát ahova menni szeretnél, és sorrendbe állítottad, hogy melyikbe mennél legszívesebben és így tovább.
Március 13-án minden iskola kihirdeti a jelentkezők sorrendjét, ebből nagyjából láthatod, hogy be fogsz e jutni vagy sem. Ezek után eldöntheted, hogy mégis más sorrendet szeretnél,pl.:
Mondjuk ha az elsőbe szerinted nem vesznek fel de a másodikba már igen, de te inkább a harmadikba mennél, akkor a másodikat és a harmadikat megcserélheted.
Sorrendeben ahova elég a pontod, oda vesznek fel, az utána lévők mint kiesnek a listából, törlődnek. Akkor már nem mondhatod, hogy Te mondjuk a legjobban a 6. helyen megjelölt suliba mennél, mert felvettek a harmadikba. A 3. utániak kiesnek a listáról.
Emiatt jól át kell gondolni a sorrendet!
Az osztályfőnöknek kell szólni,ha változtatni szeretnél, ő intézi, március 14-én és 19-én. Ez a 2 nap van rá összesen.
Még valami.
Ugyanekkor beírhatsz egy olyan szakot is a választott iskolákhoz amit korábban nem jelöltél meg. Erre is van még lehetőség. De csak a már listán szereplő iskoláknál!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!