Nem titkoltan vegyész/vegyészmérnöki ambícióim vannak, jövőre megyek egyetemre remélhetőleg. Avagy hol milyen élet vár rám?
Tehát épp 12.es vagyok egy vegyészeti szakközépben, hamarosan megkapjuk azt a remek kék felvételis könyvet, de mindenesetre már elkezdem az anyaggyűjtést.
A BME, az ELTE, és netán Veszprém van a tervek között, D-tervként, ha végül sehova sem vesznek fel, akkor meg hogy a sulimba maradok egy évet technikusnak.
Szóval lényegében az érdekelne, hogy milyen élet vár rám ha ide vagy oda jelentkezek :P Minden.
Főleg bennfentesek válaszát várom.
BME:
Első félév gagyi. Lesz általános kémia előadás, labor, kémia számítás (sokkal gagyibb, mint egy OKTV, nekem elhiheted, mert én sok OKTV feladatsort megoldottam). Matematika A1 (Prof. Nagy Bélával, minden bizonnnyal). Vegyipari Géptan előadás, gyakorlat (Rajz, labor). Valamint minden vegyész kedvenc tárgya: Mikmak (Mikro- és Makroökonómia), Kurtán Lajosné Dr-ral.
Ezen tárgyak közül leginkább a vegyipari géptannal szokták szivatni a népet, volt olyan vizsga, mikor 150 valahány vizsgázó 74 százaléka bukott. Ja, és a mikmakot is sokan kedvelik:D.
Második félév (feltéve, hogy minden tárgyad meglett az első félévben): Kémiai technológian (előadás, labor), szervetlen kémia előadás és labor, szerves kémia előadás, gyakorlat, fizika mechanika (Márkus Ferenccel). Matematika A2 (Nagy Béla prof.-ral). Sajnálatos módon nektek nem lesz matek A3 (pedig azon bukott csak igazán a mezőny...). A szervetlen labor csak az igazi szivatás, és a szerves kémia vizsgán is megszorongatják a népet... A mechanika hasonló fajsúlyú, mint szeretett A3-unk, úgyhogy ezt azért nem fogjátok megúszni.:)
A harmadik félévben (na itt már sokan vannak, akik nem haladnak egyenesen): szerves kémia II, szerves kémia praktikum, műanyagok vegyészmérnököknek (előadás,labor), analitikai kémia, fizika labor, fizika elektrodinamika, fizikai kémia...
Jelenleg a 3. félévben járok, úgyhogy nem tudok többet mondani.
Az biztos, hogy itt nem hagynak téged nyugton... Itt hétről hétre készülni kell, legalább a laborokra, gyakorlatokra, van házi, beugró zh...
A társasági élet is megy: vannak bulik, versenyek, különböző körök. Az elsősöknek vannak mentoraik, akik segítik a beilleszkedést az új légkörbe.
Simán teljesíthető, első félévben 4,6, másodikban 4,17-es átlagom volt (hozzá kell tennem, hogy menet közben súlyos mániákus depressziós hullámvölgybe kerültem, és állandóan másoknak segítettem, al voltam halmozva a dolgokkal, és így is megoldható.)
Szóval: ha jó képzést akarsz, gyere hozzánk! Nálunk legnagyobb a felvételi ponthatár, és sok nagyon okos ember jár ide (pl az ismerőseim között sok ilyen van.)
És ne feledkezzünk meg a potya-kreditekről, a szabadon választott tárgyakról: filozófia, pszichológia, látás-nyelv-emlékezet, szeszkultúra, élvezeti szerek...
Ha vegyészmérnök akarsz lenni, és elég szorgalmas vagy, itt kitanítanak.
Ha egyéb infó kell írd meg privátban az msn-címed!
Üdv!
21:00-snak:
Naigen, de:
- Ha technikum után megyek egyetemre, akkor lényegében elvesztegetek egy évet, mert az egyetemen jobb képesítést kapok, mint a technikumon.
- Úgy tudom, lehet szimplán egyetem mellett is dolgozni, még végzettség nélkül, talán pont vannak direkt ilyen munkák is.
21:45-ösnek:
Hű, ezt igazán köszönöm! :D Pont ilyesmit akartam tudni, tökéletes :D
Kémiából emelt szintű érettségi lesz, jó szigorú legendás tanárunk van szerencsére, szóval már viszonylag sokat látott embernek számítok kémiai/fizkémes példák terén :P
Viszont a sulimban a Műszaki ismeretek, és a Szerveslabor megtanítását hiányolom (pedig erre volt egy jobb szavam, csak nem ugrik be :\), mivelhogy szerintem semmi értelmeset nem tanulunk. Ja, meg a tavalyi és tavalyelőtti fizikaoktatásból sem értettem egy mukkot se kábé (azért a 4es megvolt xD). Fizikából idén már jobb a helyzet,d e sosem volt a kedvencem. És hát ahogy írod, ezek kelleni fognak, és pont ezek miatt tartok egy kicsit a műszakitól.
A bulirészleg nem izgat, nem vagyok túlzottan társasági ember. A ponthatárhoz meg kéne egy ~90%-os érettségi mindenből, hogy meglegyen, plusz akár egy jó kis SZÉTV helyezés.
Nos köszönöm még egyszer, lehet, hogy jelentkezem még nálad privátban a héten vagy a következőn, feltéve, ha legyőzöm a lustaságom :D
pesten melyik suliba jársz? én a Petrikbe tanultam vegyész szakot (Csak 3év után otthagytam) van 2 jó barátom, egyik ELTE -n tanul (idén kezdte) a másik a Petrikbe maradt technikusin. írj privibe, ők (is) sokat tudnak segíteni, melyiket válaszd! Nem a petrikbe jársz? amit leírtál nekem az ugrik be, és sok vegyipari suli nincs pesten..
írj!
szia
véletlen kerültem ehhez a kérdéshez, de érdekelne, hogy hol tanul most a kérdező, így 3 év elteltével..
Én idén kezdtem BME-VBK-n.
Cuprum te is vegyésznek jelentkeztél?:D
én is most vagyok vegyészmérnök gólya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!