Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemisták, fősulisok! Ti...

Egyetemisták, fősulisok! Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
A vizsgaidőszak közeledtével majdnem minden csoporttársam jegyzetlázban ég, ami azt jelenti hogy egész félévben nem jártak be előadásokra, és most pedig elvárják hogy azok, akik jegyzeteltek, figyeltek, elkérjék az irományokat. Én is ilyen helyzetben vagyok, én majdnem minden órám bent voltam, és most egy csoporttársam el szeretné kérni az egész féléves jegyzetemet, amit nem szívesen adnék oda, hisz sokat dolgoztam vele... Azoknak szívesen adom oda akiktől én is kérek, vagy segítenek másban, de annak, aki egy órára sem kelt fel, nem szívesen... Ezzel a lánnyal csak sulis ismertségben állunk, nem országos barátságban. Szerintetek?
2009. dec. 7. 12:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Soha nem értettem, miért nem segít valaki, ha tudna... Ha én voltam megszorulva, én kaptam vázlatot, ha mások kérték, gondolkodás nélkül odaadtam az enyémet. Ettől még nem éreztem magam kihasználható balféknek. Ha valaki hiányzott, nem biztos, hogy azért tette, "mert szart az egészre", ha egyetem mellett dolgozik valaki,akkor nehezen van ott minden előadáson.

Te döntesz, de én ebből még kérdést se csinálnék, számomra annyira egyértelmű. Végülis egymás kölcsönös segítéséből, megértéséből egy valódi kis közösség alakulhatna ki. Hogy számíthatsz mások segítségére később, ha adott esetben te sem segítesz?

2009. dec. 7. 23:52
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket!

Én nem azt mondtam hogy soha senkinek nem adom oda, csak annak, aki nekem is tud segíteni, vica versa.

És ez a lány aki kéri, nem beteg volt, csak aludt és nem volt kedve bejönni, még nem is mondhatnánk azt hogy tanult másra, gyakszira vagy ilyesmi, mert nem. Az utóbbi esetet megérteném.

2009. dec. 8. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!