Alig várom hogy felvegyenek OE környezetmérnökire. Mire számítsak, melyik tárgyakra gyúrjak rá?
Nem nehéz szak a környezetmérnöki. A BME szerintem a három legkönnyebb szak között van. Meg szerintem minden suliban, ahol van.
Amivel szívatni tudnak, azok az alapozótárgyak. De ott is nagy oknak látom a lustaságot. Az utolsó két nap tanulok csak mentalitást. Ami egy fizika, matek, mechanika, kémia esetén nem mindig megoldás. Van, hogy az! De nem feltétlen....
Egyébként ezen a szakon nincsenek se 500-1000-1500 oldalas számonkérések, mint sok más szakon! Se nagyon-nagyon kemény számolós tárgyak, mint az építőmérnököknek, villamosmérnököknek, gépészmérnököknek.
Ez a szak a kettő között van. Kell számolni és "magolni" is. De mindennek az alapját tanulod csak, semmibe nem ásod bele magad. Ez a szak nagy-nagy negatívuma is, de egyben ez az, ami miatt nem is tud nehéz lenni!
Hááát.....
Neked lehet jó, ha szereted a lexikális tudást. Amúgy én ilyen vagyok.
De...
Szakmai előmenetelt nem ad.
És mi lesz, ha bele akarod majd ásni magad egy témába? Azt látod majd, minden ismerősödnek minden egyetemen sikerül, téged meg nem segítenek a tanáraid. Mert ez lesz!
Bocsi, hogy idepofátlankodok de érdekelne engem is ez a szak! Leginkább a BME - OE összehasonlítások, mert a kettő közt kellene döntenem. OE-től tartok a leírtak miatt is a BME-től pedig azért mert hát na..azért az csak a BME.. és arról igából nem sokat tudok.
Kedves Kérdező! Neked sikerült már döntened? Mit jelöltél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!