Milyen s zóbeli felvételi a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban?
Humánt, olasz-angolt és francia-angolt jelölöm be. Aki már volt, az mindenképp íron, hogy milyen!
Köszönöm :)
Nos, én régen voltam már, több éve, de utána minden évben beültem, és nem sokat változott.
1. magyar rész: nyelvtani feladat megoldása, esetleg szövegértés
2. angol rövid elbeszélgetés, párbeszéd (csevej rólad)
Ez a nyelv volt.
Humánon magyarból és töriből vannak kérdések.
Ezen kívül beszélgetés Rólad, műveltségi szempontból kérdezhetnek olyat, melyik a kedvenc könyved/filmed és miért. Érdemes választékosan beszélni, és nem csak azzal érvelni, hogy "izgalmas", az jó pont. Vannak tanárok, akik a bizidet/ellenőrződet is elkérik, beleolvasnak, kaptál-e dicséretet/figyelmeztetőt valamiért. Érdemes magaddal vinni, mert plusz pont a szemükben.
Köszönöm a választ!
Kérdés: miket kérdeznek az angolon a páreszédben? Ők kérdeznek, vagy csak nekem kell dumálni?
Humánon meg tételhúzás van ugye? És nekem kell elmondanom magamtól a sztorit, vagy majd kérdeznek a témából?
Angol: nagyon általános párbeszéd a tanárral, milyen reggeled volt, esetleg az iskoládról, kedvenc ételed, nagyon minimális.
jobb, ha a tételről magad beszélsz, és nem kell közbekérdezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!