Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Segítség! Melyik szakot...

Segítség! Melyik szakot jelöljem meg? Gépészmérnök vagy építőmérnök?

Figyelt kérdés

Lassan itt az ideje, hogy beadjuk a jelentkezési lapokat.

E kettő szak között vacillálok.

A gépészmérnökben tetszenek a gépek, a gyár is tulajdonképpen, de kicsit unalmas lenne szerintem minden nap ugyanabban a gyárban lenni, és javítani, tervezni gépeket, alkatrészeket.

Az építőmérnöknek a vizes, vagy geoinfós szakirányára mennék, nem a szerkezetire.

Ebben az tetszik, hogy kicsit a környezettel is kell foglalkozni. Kint lehet lenni a természetben..

Viszont építőmérnökként úgy tudom nem lehet olyan könnyen elhelyezkedni.

Kérlek segítsetek!

2014. jan. 13. 20:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyértelműen gépész.
2014. jan. 13. 21:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Csak addig akarsz a szabadban dolgozni, amég be nem köszönt a rossz idő. Esőben, szélben, hidegben áldod az irodai munkát. Egyébként szerintem is egyértelműen gépész. És mérnökként lehetsz tervező, fejlesztő mérnök is. Nem kell feltétlenül ugyanazt csinálnod mindig, vagy karbantartási munkákkal foglalkoznod.
2014. jan. 13. 22:32
 3/4 anonim ***** válasza:
igen, az előző válaszolóval egyetértve, csak addig jó a szabadban lenni amíg jó idő van... minket a gyakvezetőnk kivitt a jó hidegbe "méricskélni" ....szidtuk is rendesen :)
2014. ápr. 19. 02:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy későn írok,de azért a másik szemszögből is érdemes lenne megvizsgálni.Én építőmérnöki karon vagyok,és csak jót mondhatok róla.Mi alapján választ az ember?Hát,hogy mi érdekli.Ezt senki nem mondhatja meg neked.Aki gépészre jár,az azt fogja támogatni,én meg az építőt.Szubjektív dolgokra ne alapozz,te döntésed.El tudom mondani,hogy nagyjából milyen az építős kar,de azt inkább priviben,ha érdekel.Ha az az érv a gépész mellett,hogy az építőben nehéz elhelyezkedni,akkor az csak alátámasztja,hogy mennyire nincsenek tisztában ezzel az iparággal.Üdv
2014. aug. 25. 02:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!