Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Építőmérnök vagy gépészmérnök?

Építőmérnök vagy gépészmérnök?

Figyelt kérdés

Lány vagyok, most érettségizek, de gondolkodom azon, hogy lehet meg kellene változtatni a sorrendemet. Először az építőmérnököt jelöltem, második helyen a gépészmérnököt. Szerintetek melyiknek van nagyobb jövője? , (Tisztába vagyok a mai helyzettel) Egy lány ha gépészmérnökin tanul, nincsenek vele előítéletek? Mennyire nehezek, ha a fizika tanítás nem volt valami mérvadó a gimnáziumban?

Kreatív embernek tartom magam, szeretek felújítani dolgokat, festeni vagy éppen mozaikokat kirakni. Lehet a építőmérnök jobban feküdne nekem de a gépészmérnökkel jobban ellehetne helyezkedni!

2013. jún. 10. 22:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Mindkettő telítődik. Az építőmérnökök már most keveset keresnek, a gépészmérnökök pedig csak most kezdenek csak ellaposodni.
2013. jún. 10. 22:16
 2/9 anonim ***** válasza:
gépészmérnökből még mindig nagy hiány van. (a JÓ gépészmérnökből) építőmérnökként viszont nehéz mostanság, pang az építőipar
2013. jún. 11. 00:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Építőmérnökként is attól függ milyen területre szakosodik az ember. Magasépítéssel, szerkezet építéssel nagyon megvan az ország lőve, mivel építők között az a favorit és a legtöbb egyetemen van is ilyen szakirány, akadnak dögivel, nehéz vele elhelyezkedni! Ugyanígy, Magyarországon ne akarj Híd építő lenni...

Ellenben pl infrastruktúrával el lehet jól helyezkedni. Jól kell tanulni és teljesíteni, hogy felfigyeljenek rád és akkor nem lesz gond.

2013. jún. 17. 11:52
 4/9 anonim válasza:

Építőmérnökként a véleményem(BME):

Valóban igaz hogy munkahely szempontjából talán tényleg a gépszek a jobbak, viszont nálunk több lány van, ezért is gondolom hogy a lányokanak jobban fekszik.

Én azért választottam ezt, mert talán nem olyan száraz. Sokat kell rajzolni (de nem teljesíthetetlen), szerintem egyáltalán nem száraz. Sokat kell tanulni, de ezzel nyilván tisztában vagy. Utólag, egyáltalán nem bántam meg hogy építőmérnöknek jelentkeztem. Viszont ha teheted a BME-re jelentkezz mert mivel kevés munkára sok mérnök lesz, ezért mindig a BME-sek lesznek előnybe szemben pl a DE-vel.

2013. jún. 29. 16:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem a diploma számít.

Szie-ymék

2013. jún. 29. 21:02
 6/9 anonim válasza:

Ha igazad is van, és nem nézik hogy BME-s e a diploma (bár ezt nem feltétlenül hiszem el)

akkor is szakmailag sokkal helytállóbb tudás kapsz. És mivel a BME nem feltétlenül megtanítja azt amit tudni kell, hanem eléri, hogy magadtól gyere rá (persze ez nem mindenből van így, és a szakmai alapot bőőőőven megadják), ezért olyan tudás szerzel, amivel a többi egyetemen végzett építőmérnököt jóval megelőzi.

2013. jún. 30. 18:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Laktam bme építőssel...Túl elméletorientált...Azonkívül,hogy szétszopatják az embert,nem sok értelme van annak az iskolának sem...

Az egyetlen előnye,hogy ott nem lehet matekon vagy mehán csak úgy átsiklani...De ha megfigyeled ott is gyengül a színvonal...bme-építő,szie-ymék-építő is sokkal nehezebb volt régen...Presztizs miatt veszik előre,mert nem egy mucsaröcsöki newbi iskola...Van múltja...Nem beszélve arró,hogy csak itt kapsz tervezésre negedélyt...Perpill,már nálunk is van építész,de az csak építész...Az ybl gyakorlatiasabb,a bme több elméleti alapot ad...máig igaz...

2013. júl. 1. 12:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyékbént ha ott szerepel az önéletrajzom elején hogy x év porr,x év bkk,x év közgép akkor nem fog megelőzni semmilyen bme...Ezzel csak azt akarom mondani,hogy a gyakorlat,a nyelvtudás és az egyég mérnöki kamara által elfogadott képzése számítanak...ezzek után jön esetleg az iskola...A lényeg mindíg is az volt,hogy mit tettél le az asztalra...A hr a tapasztalatot nézi,de gondolom ezt mint bme-s azért te is tudod...
2013. júl. 1. 12:32
 9/9 anonim ***** válasza:
BME-ÉMK-s vagyok én is, a barátom most végzett GPK-n, de nem talál munkát már több, mint 9 hónapja, nekünk sem jobbak a kilátásaink, szóval kb. mindegy... :D :/
2013. aug. 19. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!