Ma szégyen ha valaki nem diplomás?
Figyelt kérdés
Én felnőtt emberként itt csak azt olvasom,hogy milyen sokan mennek egyetemre,főiskolára.(ez nem is baj),Ilyenkor eszembe jut,hogy amikor én voltam tanuló(kb:20 éve) voltak olyan diákok akik általános iskolában jó ha 2-3 tanulóak voltak...Nem csak azért mert lusták voltak,hanem mert ennyire tudtak csak,egyszerűen nem voltak képesek 5-ös tanulóak lenni....Ezért akkor nem mindenki tudod gimnáziumba,majd egyetemre menni..Sokan szakmunkásképzőbe jártak..Most néha olyan érzésem van,mintha nem is lennének ilyen tanulók,csak csupa okosak,akik orvosok,mérnökök akarnak lenni...Ma nincsenek olyan diákok akinek nehezen megy a tanulás? Vagy szégyen ha szakmát tanul valaki,és nem akar diplomázni?Pusztán csak kérdezem..Én emlékszem anno annak idején ha valaki diplomás volt akkor egy kicsit felnéztél rá(Hűűűű,diplomát tett le)ma meg mintha ennek sem lenne meg a maga varázsa...Hogy is van ez??2009. dec. 1. 16:23
1/6 anonim válasza:
Egyáltalán nem szégyen, manapság főképp mikor olyan hülyék szereznek diplomát h legszívesebben visszaadnám az enyémet.egy jó szakember ezerszer többet ér mint egy idióta akit a szülei benyomnak egy egyetemre nagy nehezen elvégzi és lesz egy középszerű senki aki sose boldogul egyedül.
2/6 anonim válasza:
Egyáltalán nem szégyen! Sőt, a jó szakemberekből, szakmunkásokból hiány van! Senki nem akar már lakatos, meg kőműves lenni, pedig rájuk is szükség van. Gondold csak el, milyenek lennének az utcák, a környezetünk, ha senki nem menne el kukásnak! Igaza van az előttem szólónak, sok diplomás bunkó van. Nekem két diplomám van, de sose voltam vele nagyra, mert minden embertől lehet tanulni. Csak az bosszant, ha valaki olyan okoskodik, vagy olyan néz le engem, aki fél disznóért vette az érettségijét is. Szóval diplomás és nem diplomás között is van egyaránt intelligens, kulturált ember, és büdös bunkó is!
3/6 anonim válasza:
Egyet értek az előttem szólóval.Éppen ezért szoktam azt mondani,hogy aki csak azért akar egyetemre menni,hogy legyen diplomáspapírja, mert mindnekinek van az inkább szakmát tanuljon. Aranyat ér ma egy jó szakember, mindegy,hogy az diplomás-e vagy sem. Én legszívesebben a mostani hülye dömping miatt be is záratnám egyes egyetemek büfé szakjait.
4/6 anonim válasza:
Az előző vagyok. Csak még annyit, hogy minél többet tanulsz, minél többet tudsz, annál jobban felismered, hogy mennyi mindenhez nem értesz, és egyre kevesebbnek érzed a megszerzett tudást, mert hát ez a világ olyan összetett és bonyolult!
5/6 A kérdező kommentje:
Csak elgondolkodtam azon,hogy milyen sok fiatal írja,hogy egyetemre jár,és szinte nem ír senki arról,hogy milyen szakmát tanuljon...Én régebben egy kicsit tiszteltem azokat akik egyetemen diplomát szereztek,hisz nekem ők nagyon okos ember benyomását keltette.De most úgy érzem mintha a legtöbb fiatal nem tudja a saját tudását felmérni,és ha kell ha nem egyetemre mennek...és én tényleg hiányolom azokat a fiatalokat akik szakmát tanulnak...Mintha ilyen nem is lenne már...
2009. dec. 1. 17:06
6/6 anonim válasza:
Nem az a szégyen, ha valaki nem iskolázott, hanem az ha buta. Attól még mert valaki nem a jog doktora, attól még simán lehet okos és még az is lehet, hogy jómódban él. Szerintem az a fontos, hogy szeresse azt amit csinál. Nekem is van már gyermekem, bár még a pályaválasztásnál nem tartunk. :-) Hiába van nekem is és a férjemnek is két diplomája, egyáltalán nem ragaszkodom ahhoz, hogy ő is diplomás legyen. Ha asztalos akar lenni, akkor csinálja azt, de szeresse! Az egyedüli dilim az olvasás mert csak azáltal lehet valaki okos, művelt ember. Ha a fiam élvezettel fog leülni 40 évesen elolvasni egy akármilyen könyvet, akkor már mindent elértem. Egyébként az emberek nagy része valamilyen témában okos. Nyilván nem érthet mindenki az atomfizikához, de attól az még nem szégyen. A diplomának különben is elveszett a varázsa számomra még az egyetemen. Sok embernél láttam, hogy megvásárolták a szüleik a jegyeket és úgy végezte el a pici lányuk az egyetemet, hogy végtelenül boldog volt a család, hogy a nevét le tudta írni hiba nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!