Siketeknek jobb, ha speciális iskolába járnak, mint rendesbe?
Ez egy nagyon jó kérdés, én is gondolkodtam ezen, bár nem pont siketekkel, hanem úgy általánosságban mindenféle fogyatékossággal kapcsolatban. Egyrészt (mint egészséges gyerekek anyukája szerint) szerintem hasznos lenne, ha a gyerekek iskolájában lenne ilyen-olyan fogyatékkal élő, hiszen ők is a társadalmunk részei, a gyerekek megtanulnák jobban elfogadni, továbbá megtanulnák, hogy milyen nehézségekkel kell szembe nézniük, hogyan tudnak segíteni.
A fogyatékkal élőknek annyiból lenne jobb, hogy nem lennének kirekesztve, a mindennapi életben úgyis közöttünk kell boldogulniuk.
Másrészt meg ha fogyatékos gyerekem lenne, akkor kérdés, hogy egy speciális iskolában nem kapna-e szakszerűbb segítséget, megfelelő fejlesztést, mint egy olyan helyen, ahol a tanárnőt az átlag gyerekek átlag problémáinak kezelésére tanították meg, és nincs akkora tudása, tapasztalata, hogy megfelelően tanítson egy olyan gyereket, akinek speciális igényei vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!