Boronkay György Műszaki Középiskola (Vác) vélemények?
Sziasztok! 7.-es tanuló vagyok és lenne egy pár kérdésem a suliról. Jó lenne, ha olyanok is írnának akik oda járnak.
- Milyen az iskola? Közösség, felszereltség, tanárok stb.?
- Szerintetek van úgy értelme szakközépbe menni, hogy kitűnő tanuló vagyok, tovváb szeretnék tanulnu egyetemen és műszaki irányba szeretnék indulni?
- Lehetséges szakközépben második degen yelet tanulni?
- Jól felkészít az emelt szintű érettségire (pl. idegen nylevből, matekból, fizikából)?
- Megéri napi 2 órát utazni ebbe az iskolába? Dorogon lakom, koleszba nem akarok menni, mert itthon heti 4 edzésre járok, amit nem szeretnék befejezni. Emellett lehet bírni a sulit? (edzés, utazgatás stb.)
Bocsi a helyesírási hibákért csak a mobilom rosszalkodik :)
* tovább tanulni, idegen nyelvet
Úgy érzem a válaszaim megfelelőek lesznek a számodra:
1. Az iskola nagyon-nagyon jó, Magyarország legjobb szakközépiskolája. [link] A közösség nagyon jó, normális, intelligens emberekkel vagy körülvéve. A felszereltsége jobb, mint a legtöbb egyetemé. A tanárok korrektek, barátságosak, arra törekednek, hogy a kapcsolatuk jó legyen a diákokkal, és nagyon jól tanítanak.
2. VAN, FŐLEG A BORONKAYBAN! A Budapesti Műszaki Egyetem tartott múlt hónapban tájékoztatót, és a Boronkayból magas a beiskolázási arány. Én most programozó szakon vagyok, és mérnök informatikusnak szeretnék továbbenni.
3. A tavalyi évtől már nem, de lehet, hogy mire Te bekerülsz, újra lehet, semmi sem biztos.
4. Megint csak azt mondom, hogy a Boronkay ebben is a legjobbak között van. Ha 11-ben fizika és matek faktot választasz, és rendesen tanulsz, szinte kirázod a kisujjadból az emelt szintű érettségiket. A nyelvvel ugyanez a helyzet, de itt ajánlom, hogy elsőnek a szakmai nyelvi előkészítőt jelöld majd be (a humánt is bejelölheted, csak ott nem biztos, hogy átvesznek szakmai képzésre a NYEK-es év után).
5. MEGÉRI! 40 km-re lakok az iskolától, napi 2-2,5 órát utazok, edzés mellet is tudsz járni, de a Boronkayban is vannak jó edzések.
Összességében nagyon ajánlom, ha kíváncsi vagy még valamire, és szeretnéd, hogy segítsek, nyugodtan írj privátot!
2. * továbbmenni
4. * Annyit még elfelejtettem leírni, hogy azért érdemes a nyelvi előkészítőt választanod (ez természetesen angol), mert heti 14-16 (az adott évtől függ) angolórával a nulláról haladó szintre jutsz el az év végére (ahogy én tettem).
Nagyon köszi ezt a kimerítő vàlaszt. Lehetséges, hogy oda fogok jelentkezni.
Csak egy "problémám" van: nagyon szeretem és szeretném tanulni (akár emelt szinten) az idegen nyelveket (akár 2-t). Na mindegy, ez nem tart vissza a Boronkay- tól. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!