Van ehhez joga a tanárnak?
A tanár az egész osztály előtt elmondhatja a dolgozatra kapott jegyemet, és azt, hogy milyen rossz válaszokat adtam a dolgozatban (úgy, hogy ezt végig fel is olvassa)?
Van erről valamilyen törvény?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nálunk ilyen nem volt
Vagy ha fel is olvas helytelen választ, nem lenne szabad megmondania, ki írta
Az adatvédelmi törvény szerint személyes adatnak kell tekinteni mindazt, amit a tanuló a dolgozaton közöl, a tudását tükröző, a feltett kérdésekre adott válaszait is. Az tehát, hogy egy megadott kérdésre a tanuló milyen választ adott, az ő személyes adata, amelyre nézve az adatvédelmi szabályok megfelelően irányadóak. Az adatvédelmi törvény 2. § 4. a) pontja alapján az alkalmazott eljárástól függetlenül adatkezelésnek minősül a személyes adatok gyűjtése, felvétele és tárolása, feldolgozása, hasznosítása (ideértve a továbbítást és a nyilvánosságra hozatalt) és törlése. Erre figyelemmel minden olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely meghatározza a személyes adatok kezelésének célját, meghozza és végrehajtja az ezzel összefüggő döntéseket, vagy a végrehajtás érdekében adatfeldolgozót bízhat meg, az adatvédelmi törvény 2. § 7. a) pontja alapján adatkezelőnek minősül. A dolgozatokban szereplő személyes adatok kezelője a közoktatási intézmény, így az adatkezelőre nézve kötelező törvényi rendelkezéseket be kell tartania.
Kár tovább vitatkozni, ez a törvény. Tudom, nem tartják be.
A zsidótörvényeket annak idején persze betartották, aztán az olyan nagyon frankó volt?
Egy dolog a papírjog, a pozitív jog, más dolog, hogy az isteni és örök természetjog értelmében az igazságtalan törvényeket nem vagyunk kötelesek betartani.
Középiskolában nálunk volt olyan tanár aki felolvasta a hibákat, de ez ott és akkor természetes volt. A jegyeket mindig vissza kellett diktálni, fel sem merült bennem, hogy ez rossz lenne.
Most kezdtem az egyetemet, minden oktató minden zh-nál megkérdezi, hogy hozzájárulunk-e ahhoz, hogy mások is megtudják a jegyünket. Senki sem szokta kérni a titoktartást.
Szerintem nincs erre törvény, csak a saját megítélése- értékrendje alapján cselekszik. Ha nagyon zavar, akkor a szüleiddel beszélj róla. Esetleg közösen megkérhetnétek a tanárt, hogy változtasson a szokásán! :)
nincs
menj az emberjogi bíróságra panaszkodni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!