Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek melyik a jobb...

Szerintetek melyik a jobb ELTE informatikai kar vagy BME villamosmérnöki és informatikai kara?

Figyelt kérdés
Egészen eddig halvány lila dunsztom nem volt, hogy mi legyek mostmàr azt hiszem meg van és ez a 2 lehetőség maradt:az eltére szeretnék leginkább menni, de az egyik barátnőm megy a villamosmérnöki szakra a bme-n és mivel nehezen barátkozós típus vagyok, ezért ez sok szempontból egyszerűbb lenne. Egy másik kérdés: ugye nem csak én lennék az egyedüli lány ezeken a szakokon (+a barátnőm)?

2013. nov. 15. 19:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Kevés a lány ezeken a szakokon, de azért vannak, szóval nem kell aggódnod emiatt :) Fontos az is amúgy, hogy pontosan melyik szakra akarsz járni, mert ezek karok, ezeken belül elég sok minden van, ha pontosabban megmondod, biztos tudnak válaszolni az adott szakon tanulók.. :) Én csak azt tudom, hogy a BME valamivel húzósabb.
2013. nov. 15. 21:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem nagyon vannak emberek, akik mindkét szakon voltak így nehéz lenne szerintem összehasonlítani. Amikor én utána néztem, akkor ha valami értelmeset találtam, az az volt, hogy az ELTE elméletibb, míg a BME gyakorlatiasabb, de BME is elég elméleti.

Talán a tantárgyhálókat nézve tudsz valamennyire dönteni. (ELTE-n ha jót találtam meg, akkor többnek tűnik a matek kicsivel, míg BME-n van fizika).

Szerintem lehet nem hülyeség az alapján dönteni, hogy a barátnőd is BME-re megy. Nekem is van egy régi osztálytársam villamosmérnökin és sokszor segít, hogy meg tudjuk beszélni ők, hogy vették és mi hogy vettük. (Nincs közös órák, de az első pár félévben majdnem ugyanazt veszitek csak kicsit másképp)

2013. nov. 15. 21:23
 3/4 anonim ***** válasza:

BME-n ezen a karon van mérnök infó és villany. Eltén, ha jól tudom, akkor a programtervező informatikus szak van. A leghardverközelibb nyilván a villany, de mérnökinfón is lesz elektronika, fizika, és 1-2 hardveresebb dolog. Ezek helyett, ha jól látom az eltén, plusz elmélet van, meg a fordítós tárgy, ami nincsen bme-n. (az eltés infóm a google-ről van, 2008as doksikból). Egyébként elég hasonlóak a tárgynevek, gondolom a tartalom sem nagyon eltérő.

Azért alapvetőn a mérnök infó is a programozásról szól. Az iparban elég sokan vannak olyanok, akik beágyazott rendszerekkel kapcsolatos programokat fejlesztenek. Ide azért előny, ha van valami fogalmad ezekről is.

A villanyon van beágyazott rendszeres szakirány, ez nyilván hardveresebb, viszont villanyon belül ez a legprogramozósabb. A kérdésedből az jött le, hogy leginkább a programozás érdekel. Villanyon ugye szaktól függőn nem feltétenül lesz programozás.

Azt neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél. Mint, ahogy korábban írták érdemes megnézni a tantervet, mindegyik szak esetén. Bár, így visszagondolva nem feltétlenül könnyű feladat eldönteni. Mivel nem annyira van információja az embernek, hogy mégis mi folyik az egyetemeken. Ha szeretnéd megpróbálhatok részletesebben írni a villanyról, ha esetleg a tárgynevek és leírások nem mondanak sokat önmagukban.

A végére még annyit, hogy ezeken a szakokon sok a kocka és a nehezen barátkozó ember, úgyhogy szerintem találnál barátokat, habár lány tényleg nem sok van.

2013. nov. 17. 10:22
 4/4 anonim válasza:

Mindenképpen gyere eltére. Legyen csak sok lány, az pozitív hatással lenne a motiváltságomra. :)

18/F leendő eltés :)

2014. jan. 6. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!