Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csak szerintem egy nevetséges...

Csak szerintem egy nevetséges bohóckodás ez az egész Waldorf "iskola"? Mi lesz ezekből a szerencsétlenekből, ha kikerülnek a burok alól? Ezeket az intézményeket be kéne tiltani, nem?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy magam is diák vagyok, illetve én sem államiba járok, hanem a Mo.-i magániskolák egyik csúcskategóriáján beül eső intézményébe - hogy az indexes cikket idézzem -, ahol sokat követelnek, de sokat is adnak.

Namost, csak szerintem bámulatos, hogy felnőtt embernek akár csak eszébe is jut, hogy odaküldje a gyerekét? Azzal érvelnek, hogy a gyereket boldogan és kiegyensúlyozottan nevelik/tanítják, hozzá alkalmazkodnak. De hiszen az élet nem arról szól, hogy hozzánk alkalmazkodnak, nagyon sokszor küzdeni és harcolni kell majd, nagyon sokszor le se bagóznak minket, rosszat akarnak nekünk, ezt is kezelni kell valahogy... Nagyon sok waldorfos diákot volt "szerencsém"megismerni, a nagy része deviáns, antiszociális és túlérzékeny, lelkibeteg roncs, a másik fele pedig azt hiszi, minden úgy van, ahogy ők akarják. Egyikük a volt barátom, ő és a haverjai az ékes példái annak, hogy milyen életképtelenek a waldorfosok. Mert konkrétan életképtelenek.

Szerintem ez elfogadhatatlan és botrányos, akkor azt már nem is említem, hogy az oktatásnak nevezett valami egy darab sz.art sem ér, erről is sikerült meggyőződnöm. Semmit, ismétlem semmit nem tudnak, tanterv nélkül pedig nem lehet tanulni, személyiségfejlődés ide vagy oda.

Nem felháborító, hogy ilyen iskolákat engednek létezni? Hiszen ezt egyenesen be kéne tiltani, mert csak károkat okoz. Mi lesz például a volt barátommal, aki azért akart öngyilkos lenni, mert állítása szerint a nagymamája jobban szereti a testvérét? Mi lesz, ha tényleg nehézségekbe ütközik? Tényleg öngyilkos lesz?

Szerintem is fontos, hogy jó légkör alakuljon ki az iskolában, de ehhez nem kell Waldorf és nem kell úgy viselkedni, mint az oviban. Az én iskolámban, további magán- és államiban is nagyon jól érzi magát mindenki. Egyszerűen nem tudom felfogni, ez a Waldorf hogy létezhet még mindig. Érzelmi- (és sokszor értelmi-) fogyatékosokat nevel.

2013. nov. 13. 19:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
35%

Jó akkor te maradj Waldorfban ha neked bejön.

Csak aztán nehogy pofára ess az életben, mert véletlenül elfelejtetek megtanítani az ehhez szükséges alapvető ismereteket.

Én oda jártam szóval nem vagyok előítéletes csak a saját bőrömön tapasztaltam h azzal amit ők tanítanak 99% h segédmunkás leszel.

Persze én nem nézem le őket valakinek utakat is kell építeni és még meg is fizetik (mert ismerek ilyen embert) csak nem épp egészséges munka.

És lehet nem rajzolgatok ok de nem csináltok semmi komolyat nincs alapvető idegen nyelv, informatika, általános műveltségi, matek, biosz, ismeretetek...

Tudom én oda jártam ja és mellesleg 8 tanár ment el más állast keresni míg én ott voltam.

Meg mindennaposak voltak a brutális, olykor törésekkel járó verekedések.

De ne hidd el.

Te másképp látod/láttad az iskolát ok csak az életben 1000 X keményebbek az elvárások mint a Waldorfban de a te életed nem az enyém .

Egy ex Waldorfos.

2014. jan. 18. 23:56
 12/19 anonim ***** válasza:
21%

Ja és tanuld meg kezelni az emberi kapcsolatokat.

Fogd fel h nem mindenki a haverod ha ezt nem érted meg nem fogsz tudni mit kezdeni X ezer helyzettel, és majd téged néznek bolondnak.

A Waldorfba ugyanis a problémákról nem vesznek tudomást, nem fogsz tudni alkalmazni semmilyen konfliktus kezelési módot és tényleg ami a normális emberöl lepereg h pl

"Cső te hülye, Te mekkora állat vagy, Roh@dj meg..."

Na az ilyenek téged ki fognak csinálni mert a waldorf baba rózsaszín világába ilyen nincs.

Tehát váratlanul fog érni ha a főnök azt mondj majd h " Hé te marha gyere ide azonnal"

Te szét sírod majd az agyad ö meg kirúg és keres mást mert nem fogsz tudni dolgozni ilyen helyeken.

Meg egyébként sanszosan sehol se.

2014. jan. 19. 00:10
 13/19 anonim válasza:
68%

9. vagyok

Kedves "Ex waldorfos"!

az lenne a kérdésem, hogy te melyik waldorf iskolába jártál?

Az én waldorf iskolámban két idegen nyelvet (angol, német), fizikát, földrajzot, biológiát, kémiát, informatikát, magyar nyelvtant, éneket és zenét, történelmet, művészeti oktatást (sőt még mozgókép kultúrát is) tanítanak. Volt osztály társaimtól sokszor visszahallom, hogy Pl: most vették az Excel-t és hogy mennyit szórakoztak vele...

Erre csak azt tudom mondani, hogy tudom, mert mi is azt tanuljuk. TEHÁT: A waldorf iskolák nincsenek lemaradva a többi iskolával szemben. Ugyan az az anyag, ugyanolyan minőségben. Nem szeretnék nagyobb vitát szítani, de olyan nagy marhaságokat látok ezen a lapon...de mit is várok attól a weboldaltól, ahol azt kérdezik, hogy nagy baj-e ha letüdőztem egy sósperecet...

2014. jan. 22. 21:02
 14/19 anonim ***** válasza:
46%

Én a Rákosmenti-be jártam.

És miután ott törtek, zúztak, loptak, vandálkodtak, így nem igazán voltak normális óráink.

Infó az véletlenül se pláne miután valakik kirabolták az iskolát és minden tv-t számítógépet, dvd lejátszott... elvittek.

Ez nem vicc tényleg megtörtént.

Nem beszélve az állandó fegyelmezési problémákról, szóval jobbnak láttam ha eljövök.

Nem is bántam meg.

2014. jan. 23. 02:27
 15/19 anonim ***** válasza:

Óbudán pl. jól csinálják a Waldorfot és onnan simán el tud menni bárki bárhova.

Van,amelyik tényleg ún. hülye gyerek gyűjtő,de ez igazgató függvénye,mert azért valaki megválogatja,kit vesz fel.Nem mindegyik pedagógus gondolja azt,hogy a Waldorf arra való,hogy kikímélje a gyereket és pl. amikor jött fizika epochát tartani egy fizika tanár,akkor bizony nem kímélt,viszont próbálta érdekesen előadni,ami sikerült is.

Tény,hogy egy ilyen országba nem annyira való egy efféle liberális oktatás,de annyi előnye meg van,hogy ha valakit érdekel valami,azzal tud foglalkozni többet,én pl. 3-4 nyelvet tanultam a Waldorf mellett.

2014. ápr. 23. 23:32
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Régi kérdés, de 5-ös, miért kellene erőltetni annyira azt a matekot? Persze mérnökként ok, de máskülönben hasznosítottad bármikor is az életben a logaritmusos egyenleteket? Elég korán el kellene dönteni, hogy pl a humán beállítottságú embereket nem terheljük ezekkel a felesleges hülyeségekkel, s nem buktatjuk meg matek érettségin. Felzárkózni meg bármikor fel lehet, akár később is. Az a baj az állami iskolákkal, hogy mindenféle felesleges dologgal tömik az ember fejét, de egy dologra nem tanítanak meg, hogy hogy kell élni, hogy hogy működik egy fiú, s hogy működik egy lány, hogy bánjál a másik emberrel, sorolhatnám.
2021. ápr. 20. 16:15
 17/19 anonim válasza:
100%

Lassan eltelik az a 10 év a kérdés kiírasa óta.

Minden rosszindulat vagy guny nélkül: kivel mi lett azóta?

Versenyistállósok, waldorfosok, ki hogyan értekelné azt ahol most tart?

2022. aug. 6. 16:39
 18/19 anonim válasza:
17%
Miért lenne vicc? Csak azért mondod, mert nem tudsz válozni? Modernizálódni?
febr. 21. 12:27
 19/19 Kata Ka válasza:

Én is kíváncsi lennék most kivel mi van.

Az is érdekes, hogy vitáztok milyen nebáncsvirágok a waldorfosok, közben ütik-verik egymást. Ellentmondásos kissé.

dec. 13. 02:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!