Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondoltok a Máriaremetei...

Mit gondoltok a Máriaremetei Waldorf művészeti suliról? Valaki jár/járt oda? Milyen?

Figyelt kérdés
MInden info érdekelne.
2013. júl. 22. 22:41
 1/10 A kérdező kommentje:
*Hidegkúti Waldorf művészeti általánosiskola és gimnázium.
2013. júl. 23. 11:50
 2/10 anonim ***** válasza:
A Waldorf-módszerrel kapcsolatban már mindent tudsz, csak kifejezetten ez a suli érdekelne?
2013. júl. 29. 18:05
 3/10 A kérdező kommentje:
IGazábol kifejezetten a suli érdekelne.Illetve most vagyok 7.-es de a régi sulimbol sürgösen elkéne mennem(drogra kényszeritettek).ÉN ezt a Waldorf sulit néztem ki mert közel is lakunk hozzá, de azt se tudom hogy igy is átlehet e menni, hogy idáig nem waldorf suliban tanultam.
2013. júl. 29. 20:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos ebben nem tudok konkrétan segíteni, a családunkból alsós kisgyerekek járnak oda, ők nagyon szeretik. Azt gondolom egyébként, hogy ha van helyük, és a felvételi beszélgetésen úgy érzik, „oda valók” vagytok, akkor biztos felvesznek.

Azt tudod, hogy pénzbe kerül?

2013. júl. 30. 08:01
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem nem tudtam:( Kb mennyibe kerül?
2013. júl. 30. 11:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia! Minden Waldorf-suli fizetős, mert nem állami fenntartású, alternatív iskolákról van szó. Az, hogy mennyi kell fizetni, több mindentől függ, átlagosan olyan 30 ezer havonta, de ha valakinek több gyereke jár oda, vagy nagyon szegények, akkor nem fizet ennyit, ha pedig gazdagabb, akkor többet ad. Ne kérdezd, hogyan működik a gyakorlatban ez a „kommuna jellegű” megosztás, akiket én ismerek, és odajár a gyerekük, azok 30ezret fizetnek, azt tudom.

A Waldorf-iskolákba „családi felvételi” van, vagyis a szülőket is „átvizsgálják”, hiszen egy nevelési szemléletről van szó, amelynek nem szabad ellentétesnek lennie a család nevelési elveivel, no meg ugye a szülőknek egy ilyen intézményben sok különprogramjuk van (az iskola takarítását, festését, gondozását együtt végzik, a vásárokra készítenek mindenfélét, kirándulások, stb.), amit nyilván szintén fel kell vállalniuk.

2013. júl. 30. 12:22
 7/10 A kérdező kommentje:
KÖszönöm szépen!Nagyon sokat segítettél.azt nem tudod hogy igy átvesznek e hogy nem waldorfba jártam ezelőtt?Meg ugye máár augusztus van:(
2013. júl. 30. 16:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezt így nem tudom neked megmondani, de inkább visszafelé szokott problémát jelenteni az „átvétel”, mert a waldorfosok másképp haladnak a tananyaggal, mint a „normál” iskolák. Egyébként el tudom képzelni, hogy 7.-ben van helyük, mert sok olyat ismerek, aki felsőben átvitte más típusú iskolába a gyerekét.

Hívjátok fel az iskolát, és kérdezzétek meg, így kívülről senki nem fogja tudni megmondani neked, hogy átvesznek-e. De azon ne aggódj, hogy augusztus van, mert akár tanév közben is lehet iskolát váltani!

2013. júl. 30. 17:40
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Megkönnyitetted a lelkemet!:)<3
2013. júl. 30. 18:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! Átmentél a Waldorf-iskolába? Ha igen, írj róla, kérlek, milyen feltételekkel vettek át, és milyen a suli, ha nem, akkor azt is meséld el, miért nem!

Köszi!

2013. szept. 3. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!