Milyen buta szülök engedik azt a gyereknek, hogy pl néderlandisztikát tanuljon?
Mert én tényleg nem értem mi szükség van erre! Nem értem mitöl lesz jobb magyarországnak az, hogy néderlandisztika diplomát kap valaki. Persze a hallgatónak nagoyn jó, hogy utazgathat, meg a suli csak 2 nap hetente és lehet kávézózni meg bulizni és még dolgozni is lehet olyan munkahelyeken, amihez igazán nem kéne egyetemi diploma.
Multkor voltam egy ilyen karrier tanácsadáson és a nő ott magyarázza, hogy az emberek mennyire nem tudják, hogy mit akarnak. Aztán utána kiderült, hogy az ő lány corvinuson végzett nemzetközi kapcsolatokon, és kitalálta 21 évesen, hogy ő müvészettörténetet akar tanulni, de LONDONBAN! Na és ennek az anyja ugat le másokat, miközben a saját gyerekét nem tudta jo irányba terelni.
Ellenben ismerek olyat, hogy egy csajnak az apja ilyen mérnökirodát birtokol, és a lányát elküldte gépészmérnöknek tanulni a BME-re. Aztán a csaj csak kényszerből bukdácsolta végig a szakot. Mire lediplomázott vagy 2 év csuszással, már ment is szülni meg házasodni. De legalább az apja ráparancsolt, hogy tanuljon valami értelmeset.
Szal végképp nem értem hogy engedheti meg a szülö, hogy a gyereke csekély hasznosságú dolgokat tanuljon.
"Hogyan engedheti meg?"
Mondjuk úgy, hogy 18 éves kora felett nem kell engedély? Maximum józan ésszel lehet rá hatni, egyébként azt csinál, amit akar. (Nem támogatom az ilyen szakokon való tanulást, de nem szabhatja meg a szülő).
most mi a bajod nem szeretsz? :(
csak a saját logikád tesz nevetségessé :(
Te jóságos atya ég, ekkora primitív és szó szerint hülye emberrel én még nem találkoztam, mint te, kérdező.
Nem szoktam ilyen kifejezésekkel embereket illetni, de amit itt olvasok, az elképesztő. Egy tipikus buta, maximum 15 IQ-val rendelkező, alulművelt ember véleményét lehet olvasni, aki vélhetően a szakmunkás bizonyítványig jutott el (jobb esetben), és vélhetően munkanélküli, és itt a gyakorin osztja a butaságait elkeseredésében, ahelyett, hogy a saját életét próbálná meg jobbá tenni.
Emellett remek érvelési rendszere van: "liberális". Mintha egy politika nézet vallása bármit is jelentene.
Még az is látszik, hogy fogalmad nincs, de tényleg, fogalmad nincs az aktuális munkaerőpiaci trendekről. Egy statisztikai adatot, egy tanulmányt nem olvastál el.
A nyelvszakokkal nagyon jól el lehet helyezkedni, és jól is lehet velük keresni. Pláne azokkal, amelyeket kevesen beszélnek külföldön, a holland, belga nyelv is ilyen. Külföldi vállalatok, Európai intézmények, konzuli, diplomáciai hivatalok, fordító, tolmács stb. Lehet hogy ez neked új, de nem csak Magyarországon lehet dolgozni.
Országosan jó ha 50 főt felvesznek, és abból jó ha 20 végez évente... : )
Kíváncsi lennék, hogy állapítanád meg, hogy mely szaknak mekkora a hasznosságértéke. Ezt inkább nem kérdezem meg, mert ilyen gondolatot nyilán nem várhatok el.
Várom az érveidet, de segítek neked:
Biztosan néderlandisztikára járok; biztosan liberális vagyok; hülye vagyok; nem tudom elfogadni az igazságot; a statisztikák hamisítottak, amelyet direkt az egyetemek, és a néderlandisztika tanszék hamisított, hogy a birka nép bedőljön neki; stb. stb.
Nos ezekből szemezgess kedvedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!