Miért könyvelik el a tanárok buta embernek azt a diákot aki mer kérdezni?
Mert én ezt tapasztaltam (középiskolában is). Aki kérdez órán, ha nem tud valamit, azt egy idő után leírják, és nem is foglalkoznak vele.
Aki meg némán ül, és értelmesen bámul ki a sötét fejéből azt meg többre becsülik a kíváncsi és olykor tényleg buta diákon. Miért nem értik meg a tanárok, hogy a kérdezőnek szüksége van a segítségre?
Ma is tapasztaltam infós vizsgán. Kapásból levont 11 pontot a 15-ből az egyik részfeladaton 1 kisebb hiba miatt. Egy másiknak diáknak meg nem is vont le egy nagyobb hibáért.
Ki érti a tanárokat? És miért ilyenek?
Azért kérdés és kérdés között is van különbség.
Nem mindegy, hogy értetlenkedsz, vagy valami érdekes, produktív kérdést teszel fel.
Egyébként nekem meg pont az a tapasztalatom, hogy szeretik, ha valaki nem csak ül és bámul/alszik/eszik/beszélget. Szóval tanárfüggő, ne általánosíts szerintem.
Mit jelent a sok?
Ha állandóan félbeszakítod az óráját meg a gondolatmenetét, szerintem érthető, ha kellemetlen neki.
pl. Gép összeszerelésnél azt mondta a tanár, rakjuk össze a számítógépet. A fiúk tudták, hogy kell, én nem. Megkérdeztem a tanárt miért nem mondja el, hogy is kell ezt.
A válasza: Kérdezzem meg a fiúkat.
De hát azért tanár, hogy megtanítsa. Ha tudnám az anyagot, nem kellene iskolába járnom....
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:04
Arról nem is beszélve, hogy némelyiknek semmi felelősségtudata sincs, hogy minőségi oktatást vagy csak oktatást végezzen. Van olyan aki beül laptoppal, elvan magának, aztán csengőkor megy a tanáriba.
Sok kérdés alatt ezt értem: Majnem minden órán 1 vagy maximum 2 kérdés. De az egy tanév alatt szépen összegyűlik, és egy idő után a tanár besokall
Szia!
Nem kell mindig a tanártól várni a segítséget. Nekem mindig azt mondják, hogy kérdezzünk a tanártól is, meg a diáktársaktól is. Hiszen nem a tanárral fogunk együtt dolgozni később, hanem a csoporttársak lesznek a kollégáink, ezért fontos, hogy legyen csapatmunka. Volt már olyan, hogy behozott az egyik tanár egy csoportképet, ami korábban rólunk készült, és név szerint fel kellett sorolni, hogy ki volt rajta. Hogy miért? Mert tudni akarta, mennyire van "együtt" az évfolyam.
Szerintem nem kell mindig a tanárt csesztetni (már bocsi), ott vannak az osztálytársak, akik nagyon szívesen válaszolnak, ha úgy van.
Több tanár is így van veled, hogy nem válaszol a kérdéseidre és gyengébb jegyeket kapsz? Vagy csak ez az egy, akit példaként hoztál?
Csak mert nekem az a tapasztalatom, hogy a tanárok jobb szeretik a kérdezőket, mert ez egy visszajelzés, hogy a diák jelen van, aktívan követi az anyagot és gondolkodik rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!