Orvosisok! Meg tudnám szokni a boncolást?
17 éves lány vagyok, 11.-es és nagyon szeretnék orvos lenni. Szeretem a bioszt, a kémiát és a fizikát is, úgy érzem, ha addig becsületesen tanulok, akkor lehet esélyem bekerülni valamelyik orvosira. A problémám viszont az, hogy nagyon tartok a boncolástól, félek, hogy mindig elájulnék vagy nem tudnám megszokni.
Az érdekelne, hogy hozzá lehet-e szokni a dologhoz vagy inkább kezdjek el más irányba is nézelődni.
Szívesen fogadok bármilyen tapasztalatot.
Hát nagyon remélem, hogy így lesz, sajnos most még a gondolatától is el tudok szédülni. :(
Elég sok minden érdekel, most leginkább talán a szemészet.
Nyugi, szerintem a tartósított hullák egyáltalán nem vészes. Van egy érdekes szaguk, ami büdös végül is, de az tényleg megszokható. Meg ahogy haladtok rajta végig a félév során, a tetem is "kiszellőzik" kicsit, veszít a szagából.
A látvány nem egy olyan nagy durranás. Egyáltalán nem hasonlít egy igazi, friss hullára. El van tartósítva, bőre besárgult, összeszottyadt, az izmok pedig fehérek, mint a csirkehús. Az egész boncolósdi nem durvább annál, mintha otthon fogod a főtt csirkecombot, aztán szétszedegeted, elválaszthatod az izmokat rajta. Meg közéjük túrsz, és keresel egy-egy artériát, vénát. Akár már holnap is eljátszhatod, nem sokban különbözik egy emberi tetem sem.
A szagát pedig a sonkás medve kockasajthoz tudom hasonlítani.
Amennyire emlékszem nálunk senki se lett rosszul, pedig az egyik tetemnek sztómazsákja is volt, és az borzasztó büdös volt.
Köszi szépen a válaszokat!
És a patológia? Gondolom ott teljesen friss hullák vannak.
250emberből nem volt olyan, aki nehezen viselte volna. Eleinte sokan tartanak a boncolástól, de meg fogod szokni.
Attól, hogy meghalt, ugyanolyan ember, miért kellene tőle félni? Ha tanulja az ember az anatómiát, egy idő után élvezettel fog állni a tetem fölött,nem is fogsz arra gondolni, hogy ő egyszer családapa volt stb., csak a tanulás öröme fog hajtani.
Saját tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!