Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosisok! Meg tudnám szokni...

Orvosisok! Meg tudnám szokni a boncolást?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok, 11.-es és nagyon szeretnék orvos lenni. Szeretem a bioszt, a kémiát és a fizikát is, úgy érzem, ha addig becsületesen tanulok, akkor lehet esélyem bekerülni valamelyik orvosira. A problémám viszont az, hogy nagyon tartok a boncolástól, félek, hogy mindig elájulnék vagy nem tudnám megszokni.

Az érdekelne, hogy hozzá lehet-e szokni a dologhoz vagy inkább kezdjek el más irányba is nézelődni.

Szívesen fogadok bármilyen tapasztalatot.

2013. nov. 4. 21:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, nagyon sokan vannak így az elején, de végül mind megszokják néhány héten belül általában. Végül is mindent meg lehet szokni. Főleg, ha tényleg teljes szívedből orvos akarsz lenni, szóval emiatt véletlenül se add fel az álmaidat. Egyébként tudod már, hogy milyen orvos szeretnél lenni?
2013. nov. 4. 21:57
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát nagyon remélem, hogy így lesz, sajnos most még a gondolatától is el tudok szédülni. :(

Elég sok minden érdekel, most leginkább talán a szemészet.

2013. nov. 4. 22:01
 3/9 reptoid ***** válasza:
100%

Nyugi, szerintem a tartósított hullák egyáltalán nem vészes. Van egy érdekes szaguk, ami büdös végül is, de az tényleg megszokható. Meg ahogy haladtok rajta végig a félév során, a tetem is "kiszellőzik" kicsit, veszít a szagából.

A látvány nem egy olyan nagy durranás. Egyáltalán nem hasonlít egy igazi, friss hullára. El van tartósítva, bőre besárgult, összeszottyadt, az izmok pedig fehérek, mint a csirkehús. Az egész boncolósdi nem durvább annál, mintha otthon fogod a főtt csirkecombot, aztán szétszedegeted, elválaszthatod az izmokat rajta. Meg közéjük túrsz, és keresel egy-egy artériát, vénát. Akár már holnap is eljátszhatod, nem sokban különbözik egy emberi tetem sem.

A szagát pedig a sonkás medve kockasajthoz tudom hasonlítani.

Amennyire emlékszem nálunk senki se lett rosszul, pedig az egyik tetemnek sztómazsákja is volt, és az borzasztó büdös volt.

2013. nov. 4. 22:46
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!

És a patológia? Gondolom ott teljesen friss hullák vannak.

2013. nov. 4. 22:58
 5/9 reptoid ***** válasza:
100%
Igen, de az úgyis csak harmadév, addigra belejössz bőven.
2013. nov. 4. 23:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

250emberből nem volt olyan, aki nehezen viselte volna. Eleinte sokan tartanak a boncolástól, de meg fogod szokni.

Attól, hogy meghalt, ugyanolyan ember, miért kellene tőle félni? Ha tanulja az ember az anatómiát, egy idő után élvezettel fog állni a tetem fölött,nem is fogsz arra gondolni, hogy ő egyszer családapa volt stb., csak a tanulás öröme fog hajtani.

Saját tapasztalat.

2013. nov. 5. 06:18
 7/9 anonim ***** válasza:
orvostanhallgató vagyok,az egyetemen nem kell boncolni,sokan tévedésben vannak,csak részt kell venni a kórbonctan előadáson,a patológián,de azok a hallgatók,akik érdeklődnek,ők boncolhatnak nincs nekik megtiltva:)
2013. nov. 5. 21:46
 8/9 anonim ***** válasza:
az előző vagyok,viszont anatómián kell preparálni formalinos holttestet,de az nem hasonlítható ahhoz,amit pl. egy boncmester,aki okj-s végzettségű végez a patológiai osztályokon
2013. nov. 5. 21:50
 9/9 anonim válasza:
Ez a kérdés 2013-ban volt kiirva, most meg 2015 van. Ha jól számolok, akkor kedves kérdező, leérettségíztél és bejutottál oda ahova szerettél volna? Csak mert én is orvosira készülök, mert naaaaagyon érdekelnek az ilyen dolgok, úgyhogy örülnék a tapasztalataidnak:)
2015. okt. 31. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!