Anglisztikával kapcsolatban kérdések?
Most vagyok tizenegyedikes.
A középfokú nyelvvizsgám van meg, tavasszal csinálok előrehozott érettségit angolból, ha az sikerül akkor ősszel előrehozott emeltet és azután még a felsőfokú nyelvvizsgát is meg akarom szerezni (még az érettségi előtt).
Ezen kívül mire feküdjek még rá erősen, mely tantárgyakra? Amit kifejezetten rühellek az a matek de szerintem (remélem) azt akár el is hanyagolhatom mert mindenki le fogja tojni anglisztikán, hogy ki milyen volt matekból. Van nyelvérzékem és imádok fordítani, más nem is nagyon érdekel.
Ám tudom hogy az angol magában édeskevés, kell majd mellé valami másik nyelv is. Na de... Ha anglisztikára jelentkezek akkor oda már úgy kellene mennem, hogy legalább középszinten tudok egy másik nyelvet is, vagy nem feltétlenül szükséges?
Kb. mennyi egy félév?
Ésss államilag támogatott "változata" van ennek a szaknak? (nem vagyok valami tájékozott ebben a dologban, légyszi segítsetek :D)
17/F
Az emelt szintű érettségi feltétele a felvételinek, anélkül nem is jelentkezhetsz. Szerintem érdemes a magyarra ráfeküdni.
Másik nyelv... hát, ELTE BTK-n van kb. 6-7 nyelv (a népszerű nyelvek, francia, olasz, spanyol, portugál, orosz, német) amelyekhez kell egy minimális alaptudás, hogy felvegyenek a minorra. De nem szükséges, az angol mellé nem kötelező egy másik nyelvet választanod, vehetsz fel filmtudományt, filozófiát vagy akármit. Bár nem tudom, mit szeretnél kezdeni az angollal :D
Államilag támogatott szak indul, egyébkét 150 000 nálunk (ELTE BTK)
Egyébként jól hangzik az ELTE :D Csak legyen meg addigra az érettségi :D
Még van kérdésem egyébként.. ööm hogy is van ez a felsőfokú nyelvvizsga és érettségi dolog. Az egyik kiváltja a másikat nem? A felsőfokú nyelvvizsga váltja ki az érettségit? Vagy ez régebben volt igy?
Én nem is anglisztikás vagyok, de első éves, most kezdtem én is. :)
Az emelt szintű nyelvi érettségi egyenértékű egy középfokú, komplex B2-es nyelvvizsgával, amit elfogadnak diploma mellé, stb. Felsőfokút akkor kapsz, hogyha kéttannyelvűs voltál, de akkor meg még két tantárgyból kell az adott nyelven érettségizned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!