Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen tapasztalataitok...

Csicseriborsó5 kérdése:

Milyen tapasztalataitok vannak az anglisztikával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok és szeretnék anglisztikára járni, ha elvégzem a gimit. Sokat olvastam utána a neten, de személyes tapasztalatokat és véleményeket nem találtam.

Mindenféle témában írhattok erre választ. (nehéz-e, van-e lehetőség azonnali elhelyezkedésre az elvégzése után, stb.)

Nyugodtan írhattok negatív kritikát is róla, mindenre kíváncsi vagyok.

2011. máj. 4. 21:19
 1/3 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne!
2011. máj. 9. 21:11
 2/3 anonim válasza:

Én nem ajánlom. Pontosan annyit fog érni, amennyi energiát bele kell fektetni, ami pedig nem sok. Na nem vagyok kiemelkedő, de mondhatom, hogy gyakorlatilag tanulás nélkül el lehet végezni, 4-es körüli átlaggal..bár természetesen itt is meg lehet szakadni, ha mindent az utolsó szóig megtanulsz, és minden ajánlott olvasmányt elolvasol. A szemináriumok nagy részét vígan lehet 5-ösre teljesíteni a kisujjad megemelése nélkül is, különös tekintettel az irodalom órákra. Talán a nyelvészet az, ami alkalmanként még engem, személy szerint le tud kötni, de sajnos újra és újra rájövök, hogy felesleges időtöltés lenne ebbe további éveket ölni, egyáltalán nem kifizetődő. Mindent összegezve, szerintem felesleges időb*szás az egész, én nagyon megbántam, hogy anno, 2010-ben így döntöttem..alig várom, hogy elvégezzem, és végre tanulhassak valami értelmeset is.

Véleményem szerint csak akkor válaszd, ha valóban ez érdekel, szeretnél benne elmélyülni, és a későbbiekben esetleg doktori szinten folytatni, vagy esetleg angoltanárként elhelyezkedni..minden más esetben ez valóban hobbiszak, én nem sok lehetőséget látok vele..

2012. jún. 23. 21:39
 3/3 anonim válasza:

Egyébként a tanulnivaló mennyisége viszonylag sok, a 'hivatalos' anyag minden vizsgára több 100 oldalas nagyságrendű, rengeteget kell olvasni, bár gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ezt a diákok többsége nem olvassa el/tanulja meg :D

A kurzusok közül a nyelvészet az, ami bár érdekes, elég absztrakt, és sokszor nehéz megérteni, de pont emiatt nem olyan száraz..én személy szerint gyűlölök magolni, így hozzám ez közelebb áll, mint 600 oldalt történelmet megtanulni, akkor is, ha nyelvészetből lényegesen nehezebb jobb jegyet elérni.

Így első körben ennyi jutott eszembe, ha valami esetleg érdekel, szívesen válaszolok. Egyébként az ELRÉre járok. :)

2012. jún. 23. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!