Emelet szintű magyar és/vagy töri érettségihez kinek van jó (könyv) tanácsa?
Nekem az a jó tanácsom, hogy töriből emeltezz, ha választanod kell a kettő közül. A magyarra képtelenség biztosan felkészülni, a töri viszont egyértelmű, csak sokat kell tanulni. Abból könnyebb emeltre készülni.
Törihez a négy Száray-könyv kiváló, a korábbi kiadásban több a sztori, a frissebb verzióban pedig több a forrás. Én az utóbbiból készültem rá.
Emelt magyarra szerintem jó
Kelecsényi L. Z.: Irodalom tételek (Corvina Kiadó);
Árva-Simon: 100 tétel magyar nyelv és irodalomból - emelt szint, szóbeli Maxim Kiadó.
+ középiskolás irodalomkönyvek teljes átnézése.
Sok sikert!
Emelt magyart, csak ha muszáj. :D Én mindenkinek ezt mondom. :)
Amúgy a Bölcselet kiadó gondozásában megjelent Érettségi adattár jó hozzá, Mohácsy és Petőné tankönyvek, valamint a Corvina kiadó könyve a szóbeli tételekhez.
Herbert Martos Moss Tisza 6 könyv tanuld meg mostantól.
Emelet magyart hagyd az nehéz.
Köszönöm a válaszokat, és a könyvajánlatokat.
Hát, igencsak leakar itt mindenki beszélni a magyar érettségiről. Valójában nem kötelező nekem emelten egyik tantárgy sem, viszont a sok pontért muszáj lesz. Azért gondolok a magyar érettségire emelt szinten, merthogy akkor meglenne a 100 többletpont, és ha nem is sikerül magas ponton leraknom a az a sok pluszpont ellensúlyozná.
Ha magyarból nem emeletezek, akkor csak az emelt töriér kapnék pluszpontot, meg az angol középfokúért. agy ha összejön, a francia felsőfokúért.
Sajnos ahová menni akarok, ott nem számítanak bele nyelvi érettségit! :(
Vihetek tovább valami szaktantárgyat, de nekem olyanom nincs,
vagy matek, vagy magyar, vagy történelem.
Nos, én a magyart meg a törit viszem, ez nem is lehet kérdés.
A törit mindenképpen emelten, és majd meglátjuk a magyart.
Ha nagyon magas lesz a ponthatár, emeltezek magyarból is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!