Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van itt olyan aki megbánta,...

Van itt olyan aki megbánta, hogy szakközépbe ment?

Figyelt kérdés
Én megbántam. A szakma érdekel de az osztály nagyon gyenge és utálom az osztályt. Az osztály kétharmada bukott. Össz vissz annyi előnye van, hogy érettségi után a technikusi nem 2 hanem csak 1 év. Van aki szintén megbánta?

2013. okt. 13. 00:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Igen,(ne haragudj)de gimibe általában értelmesebbek vannak...:P
2013. okt. 13. 16:35
 12/23 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges szakközépbe menni. Legtöbb mérnöki szak fizika, matek érettségit kér amire jobban felkészít a gimnáziumok többsége tehát több pontod lesz. Én elektrotechnikára jártam de kb. 4 évig az r=u/i-vel szórakoztunk meg egy nyáklappal játszottunk 4 évig, forrasztgattuk stb. semmi értelme nem volt, egyetemen ezt egy felkészítő kurzuson bepótlod, sőt! Nem tudom, hogy te az ipari tervező mérnökre akarsz menni utolsó előtti, de ott van egy rajz alkalmassági, de szerintem azért se érdemes szakközépbe menni, megtudod tanulni gimi mellett is, a többi mérnökre meg tényleg csak matek, fizika kell, bár szerintem a mechatronikai mérnökön is gondolkodj el.:P
2013. okt. 13. 16:39
 13/23 anonim ***** válasza:
nem utolsó előtti, hanem a # 9
2013. okt. 13. 16:40
 14/23 anonim ***** válasza:
Azért nem rúgják ki az ilyeneket mert utánuk is kap az államtól pénzt a suli, sajnos ezért a szakközepekből csak a magánsulik a jók ahol tanulnak is és van értelmük, pl a puskás, adu stb.
2013. okt. 13. 16:42
 15/23 A kérdező kommentje:
A szüleim erőltették a szakközepet, egyébként 4,2-es átlagom volt, ilyen átlaggal már felvették az osztálytársaimat közepes gimibe.
2013. okt. 13. 16:52
 16/23 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha még csak most kezdted a sulit jelentkezz át gimibe...
2013. okt. 13. 16:58
 17/23 anonim ***** válasza:
12-es.Lány vagyok,olyan mérnöki izén még nem gondolkodtam,de szerintem furán néznének rám,meg tervezni akarok,ötös rajzos vagyok,a matek is megy(néha 4-es,néha 5-ös.)Gimibe megyek mindenképp.:D
2013. okt. 13. 17:15
 18/23 anonim ***** válasza:
Én még mindig szakközép párti vagyok, HA az ember tudja kb, hogy mi akar lenni. Minek kéne nekem biológiát, kémiát, földrajzot és egyéb számomra felesleges tantárgyat tanulni 4 évig, ha abszolút nem is érdekel és egyáltalán nem is fogom hasznát venni? Így ezeket szakközépben csak 2 évig tanultam, a másik 2 évben pedig plusz szakmai tárgyakat, ami egy jó alapul szolgált itt az egyetemen. Még mindig jobb megszerezni egy ilyen "könnyen megtanulható alapot", mint mondjuk kémiát tanulni, amihez közöm sem lesz.
2013. okt. 13. 19:08
 19/23 anonim ***** válasza:
Ha nem biológia, kémia, földrajz szakos vagy gimibe vagy nem jársz emeltre ezekből akkor ugyan annyit tanulod, mint egy szakközépbe, ezek a tantárgyak vannak szakközépben is... de lehet, hogy gimnáziumonként változik...
2013. okt. 13. 19:16
 20/23 A kérdező kommentje:
Én szívesen tanulnék kémiát, föcit stb. még ha nem is lenne rá szükségem mint, hogy ilyen légkörbe olyat amire lehet, hogy szükségem lesz. Mert egy OKJ-n is meg tudom tanulni csak 1 évvel tovább tart.
2013. okt. 13. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!