Segitsééég! Most leszek 8. as és az apám nem engedi h művészeti suliba menjek. Mindent probáltam de azt mondja h azzal nem viszem semmire amire én azt feleltem h, jaj mert mással igen. Mit tudnék tenni?
Mond meg, hogy ez a te életed és neki az a dolga, támogasson DE előtte gondold át, hogy miért nem engedi!
Tehetséges vagy? Tényleg? A tanárok is így gondolják?
Edison: “A zseni 1% inspiráció és 99% verejtéket jelent.”
Chaplin: “A tehetség semmi – a fegyelem minden.”
J.S. Bach:”Bárki eljuthat az én szintemre, ha olyan szorgalmas, mint én voltam egész életemben.”
Goethe:”A zseni=szorgalom.”
A legnagyobbak mondják ezt.
Nekem az a tapasztalatokon nyugvó véleményem, hogy minden egészségesen született kisgyerek tehetséges. Az óvodás rajzai artisztikusak. Azután az iskolában történik valami.. 6.-7. osztályos már riadtan közli: nem tudok rajzolni/énekelni stb. Iszonyúan eltolódik a racionális képzés felé a tanítás, és túlterhel, másra nincs ideje, kedve a diáknak. A képességfejlesztés meg elsatnyul, lemarad. Heti egy rajz? Egy ének óra? Szóval szerintem mindenkinek művészeti iskola lenne jó -nem lenne annyi szorongó, szomorú, pszichotikus felnőtt. A cipőfelsőrész-készítőnek, a malomellenőrnek is jobb lenne, ha tudna rajzolni, énekelni, táncolni, írni- vagyis a ki tudná fejezni magát. Az, hogy mi lesz majd, a következő 10-15 évben dől el, de az, hogy ezt SZERETNÉ, az nagyon fontos.
Csak "azzal viszi valamire " az ember, amit szeret.
Kérdező, ezt mutasd meg szüleidnek is, és ha gondolod mailben továbbiakat is írok a meggyőzésre.
-aanna-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!