Mi erről a véleményetek? Nem provokatív kérdés, tényleg érdekel.
Engem elsősorban cigányok véleménye érdekelne, már ha tudnak ezekről egyáltalán.
Amúgy meg szerintem gáz, mert a cigányok szorulnak nevelésre, nem a magyarok. Hiába tanítanak ,,cigótörit" a magyar gyerekeknek, amíg a cigányok megkéselik őket az utcasarkon, addig úgysem lesz jobb a véleményük. A cigányoknak kellene felmutatniuk valamit, ha már a kormány ennyire kinyalja a s*ggüket, hogy annyi segélyt kapnak, hogy nem is kell dolgozniuk, és pluszpontokat kapnak felvételinél, csak azért, mert cigányok. Értem én, hogy a kormány úgy látja, egyre több a cigány, viszont nem csinálnak semmit, és ezért próbálnak tenni valamit, de szerintem akkor is gusztustalan időrablás, hogy a magyar gyerekeknek is tanulniuk kell ezeket a humbuk hülyeségeket.
Objektívan vizsgálva a kérdést: más régóta itt élő kisebbsége történelme sem kötelező tananyag, akkor miért kell kiemelni egy népcsoportot? A német kisebbség történetéről sem kell semmit tanulni, pedig pár 100 éve itt vannak, a Dél Dunántúl egy jelentős részét felépítették és csak annyit „tudnak” róluk, hogy svábok, pedig svábok a Baden-Württemberg környékéről származó német kisebbségiek. Székely történelmet és kultúrát szintén nem tanítanak, ugyan nagyobb részük elcsatolt területen él, mégis egy jelentős létszámú magyar kisebbségi népcsoport, akiről semmit sem kell tudni a középiskolában.
Ha egy itt élő kisebbség történetéről, kultúrájáról kell tanulni, akkor mindegyik jelentősebb itt élő, vagy ide köthető kisebbségi népcsoport történelmét, kultúráját kellene tanulni.
Nem tudom, hogy melyik tantárgy rovására menne ez, de aki behatóbban szeretne valamelyik népcsoportról tanulni, annak lehetősége van erre a középiskola elvégzése után valamilyen ezzel foglalkozó felsőoktatási intézménynél. Így is alacsony az óraszám, nem kellene abból a kevésből is elvenni azzal, hogy fölösleges dolgokat jelölnek ki tananyagnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!