Jogi asszisztens szakon kell majd matekoznom, számolnom? Mert én azt hallottam, hogy nem viszont lesz egy olyan tantárgyam, hogy "Bevezetés a közgazdaságtanba".
Ilyen tantárgyaim lesznek első félévben:
- Informatikai alapismeretek
- Kötelezően választható idegen nyelv
- A kommunikáció jogi alapjai
- Munkaerőpiaci ismeretek
- Szociológia
- Bevezetés a közgazdaságtanba
- Közigazgatás alapintézményei
- A modern állam és jogtörténet alapjai
Szerintetek túlélhető tantárgyak?
4-es pont azért, mert a jogászoknak logikusan kell gondolkozniuk
kérdező! gondolom nem osztatlan jogász szakon vagy, de akkor melyiken? illetve melyik egyetem?
általában jogi egyetemen nem viszik túlzásba a matek oktatást, csak alap tudást adnak, azt pedig túllehet élni, nem főleg matekból fog állni az éved
Az én kérdésem: hol végzed a képzést?
Én a Miskolci Egyetemen jártam erre a szakra. Ott is hagytam egy év után :D
- Informatikai alapismeretek: word, excel tanulás
- Kötelezően választható idegen nyelv: ehhez nem kell kommentár
- A kommunikáció jogi alapjai: tipikus nyelvtan óra, jogi fogalmakkal megtöltve
- Munkaerőpiaci ismeretek: nekem ilyenem nem volt
- Szociológia: jó volt a tanár, szóval érdekesen adta elő, én szerettem. rossz tanár mellett szenvedés lehet
- Bevezetés a közgazdaságtanba: borzasztó rossz tanárunk volt. nem tanított semmit, de követelt. pedig én közgazdasági szakközépbe jártam, de így se értettem semmit...
- Közigazgatás alapintézményei: nem nehéz, ha nem megy, magold be
- A modern állam és jogtörténet alapjai: sima történelem óra :D
A matek miatt nem kell aggódni. A közgáz is csak a tanáron múlik, maga a tárgy nem lenne rossz. A jogászoknál 1 évig van közgáz (mikro és makro), itt csak fél év, kibírható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!