Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha valaki fel van mentve...

Ha valaki fel van mentve matekból az még attól szerezhet érettségit?

Figyelt kérdés
Én 21 éves vok és nincs meg az érettségim. Fel tudom magam még mentetni matekból h meglegyen az érettségi?

2013. aug. 20. 11:00
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
21 évesen már nem hiszem, hogy kapnál felmentést, elvégre a diszkalkulia nem olyasmi, amine derülne ki az iskolai évek alatt. Készülnöd kellene a matekérettségire, szerezz tanárt, hátha összejön a kettes...
2013. aug. 20. 11:01
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
21 évesen már nem mentenek fel szerintem.
2013. aug. 20. 11:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát ez rossz hir pedig én tényleg sik hülye vagyok a matekhoz. Általánosban hülye volt a tanár mindenkit átengedet, középiskolában is ilyen tanárt fogtam ki sajnos. Akárhogy tanultam eddig a matekot másnapra tuti elfelejtetem szóval tuti hogy van problémám a matekal cs hát ez edig nem derült ki, viszont az érettségi kellene nekem nagyon mert igy még munkat se nagyon kapok, hát akor kénytelen leszek tanárhoz járni ha igy se megyek át a vizsgán akor nem tudom mi lesz.
2013. aug. 20. 11:30
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
egy próbát megér. amúgy ha ilyen gondod van akkor asszem a matek helyett választhatsz egy másik tantárgyat, amiből érettségizned kell.
2013. aug. 20. 11:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, matematikából kötelező vizsgázni érettségin, kivéve ha valaki fel van mentve, kénytelen leszek öszehozni egy kettest matekból, ha nem sikerül akor megszivtam!
2013. aug. 20. 11:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
én is úgy értettem, hogy csak akkor ha van matekfelmentésed
2013. aug. 20. 12:12
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk volt olyan, aki 18 múlt és "el tudta intézni" a felmentést. Volta megfelelő mennyiségű "érv" a tarsolyban.

El kell menni a Nevelési Tanácsadóbam vagy egy szakértői bizottsághoz. Nem árt valam ismerős is.

Szóval nem lehetetlen.

2013. aug. 20. 12:42
 8/8 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem el lehet intézni felnőttként is, csak így már családiira nem leszel ennél fogva jogosult.Speciális tanulási igényűeknek tán 23 éves korig járhat, de csak ha már 18 éves kor előtt megállapították a problémát.Neked 18 év kor után fogják, szerintem ennyi, de megérné tenni egy próbát.
2013. aug. 20. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!