Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mindennapos tesiről vélemények?

DDD97 kérdése:

Mindennapos tesiről vélemények?

Figyelt kérdés
Mit gondoltak a heti 5 testnevelés óráról? Előnyök/hátrányok..?
2013. aug. 15. 21:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretek mozogni, de a tesi miatt sajnos már alig van kedvem valamit sportolni. Mi értelme van lebukfencezni a szekrényről, mi értelme van kötelet mászni, bukfencezni? Mi értelme van kézen állni, fejen állni, kislabdát, medicint dobni, távolt ugrani? Ráadásul én egyiket sem tudom megcsinálni. És a tesi tanárok is csak erőltetik a dolgokat, nem tudom minek minden nap tesizni. Az osztálytársaimat, engem is megaláznak, undorító. De komolyan, kérek igazolást, hogy felmentett legyek tesiből örökre. És nem érdekel.
2013. aug. 16. 12:24
 12/16 A kérdező kommentje:

9es válaszoló: igen, sokszor 2 mpen múlik egy jegy. és az ötös és a kettes között van 6 mp különbség..sprintelést osztályozott tanárunk.. megkérdeztem mi szerint osztályoz megmutatta a füzetét amiben le van írva hogy 16 éves lányoknak ennyit kéne az ötösért futni meg ilyenek.. meg nézem a füzet elejét, 1995 ös kiadás. szerintem azóta változtak a mai fiatalok...Az osztályozással csak elveszik a kedvünket. Teljesen igazad van 9es, ment a zöld kéz!

10es válaszoló: Nagyon is igazad van!! neked is ment a zöld kéz meg persze mindenki másnak is!! oylan jó lenne egy kicsit lazítani tesin, kiszellőztetni a fejünket főleg ha utána a nap többi részében még lesz doga/ felelés, de nem. Szigor van, csendben kell lenni. Még az évfolyamtársaimmal se beszélhetek, akikkel amúgy nincs közös óránk. És annyira lefáraszt hogy koncentráljak testileg, lelkileg tesin hogy a tesi utáni dogák tényleg nem sikerülnek valami jól.

11es válaszoló: szekrényugrás... 4 osztálytársam lett baja, mentőt kellett hívni. Komolyan ennyit megér ez az egész? nem arról kéne szólnia hogy mozogjunk valamit? Ha nem tudsz távol ugrani vagy medicinlabdát dobni azt nem lehet megtanulni.

2013. aug. 16. 15:01
 13/16 A kérdező kommentje:
jöhetnek még a válaszok, mindenki véleménye érdekel, nagyon jókat mondtatok eddig, ment mindenkinek a zöld kéz! Szülők vagy tesi tanárok véleménye is nagyon érdekelne!!
2013. aug. 16. 15:02
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem sok értelmét látom én sem így, ahogy ez meg van oldva. Főleg középiskolában..(9.ben, ha jól tudom) Én speciel utálok tesizni, mert egy idiótaságnak tartom egyrészről, másrészről meg nem is megy a kislabda, távol, futások.. Szívesebben úszok le 20 hosszat a strandon, sport gyaránt, vagy kocogok egy picit a saját tempómban, mint hogy x másodperc alatt fussak x métert.. hülyeségnek tartom, és sajnos akárhogy odateszem magam, semmibe nézi a tanárom. Magát a sportot imádom, imádok síelni, úszni, kosárlabdázni, viszont tesizni utálok.. Szóval nem vagyok lusta, és semmire kellő, mert igenis szeretem a sportot, de nem így, tesiórába építve.. mint valami kiképzés, tényleg olyan időnként!:( Valamint időnként jól esne a diákoknak egy-egy lazább óra is, amin csak lazább labdajátékok lennének. Legalábbis nekünk, a mi osztályunknak nagyon jó lenne.. DE, amég mi vagyunk a diákok és a tanár a tanár, addig nekünk kell csinálni azt, amit ő mond. 14/L.
2013. aug. 16. 15:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha az lenne a célja ennek a tantárgynak, hogy a fiatalsággal megszerettessék a sportot és a mozgást, akkor az eddigi 2-3 is bőven elég lenne; mert akkor mindenki többet és szívesebben mozogna.
2013. aug. 20. 09:19
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok. Egyik osztálytársam lefordult a szekrényről, mikor lebukfencezett róla... háát. Azóta nem csinálom meg. Amit megtudok csinálni, azt megcsinálom, de ne várjanak tőlem annyit, mint mástól, mert én örököltem, hogy tesiből béna vagyok... erről meg nem tehetek. Kislabdadobás. 15 métert dobok kb. Nem tudom, hogy mi hasznát veszem ennek. Amúgy jeles tanuló vagyok, és ez a tesi rontja le az átlagomat. Nem értem, minek osztályozni is. 60 éves tanár tanít, aki alig tud járni, és ő várja el, hogy mi szépen tudjuk megcsinálni a fejenállást, ilyeneket??-.-pff. Osztálytársam, aki járt atlétikára, elég ügyes, elsírta magát, mert a tanár piszkálta az órákon... milyen tanár az ilyen??? De nem baj. Valahogy szerzek magamnak igazolást, hogy ne kelljen tesiznem, ha tetszik, ha nem. Pedig én imádok úszni, bicajoznni, kocogni, tornázni...
2013. aug. 20. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!