Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hol szerezzek járműmérnöki...

Hol szerezzek járműmérnöki oklevelet, diplomát?

Figyelt kérdés

2 év múlva érettségizek, és mindenféleképpen ebben az irányban szeretnék elhelyezkedni, de mindenhol azt olvastam hogy a BME nagyon rossz hely erre. Így az a kérdésem hogy hol van lehetőség megszerezni járműmérnöki képesítést? Egyáltalán nem vagyok járatos ebben, főiskola is elég ehhez?

17/F

2013. aug. 8. 17:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Engem most vettek fel. Idén nem volt vészes ponthatár.

Itt nincs kötelező emelt szint, DE ajánlott, ugyanis a többletpontok miatt csak így lesz sok pontod, hogy oda be tudj kerülni..:/

Matekból közepeztem. Simán be tudsz kerülni, ha egy kicsit is gyakorolsz. A BME kapcsolatok céljából a legütősebb, mind belföldön, mind külföldön. Azt se tudom hirtelen merre építsem majd a karrierem, ha sikerül..: )

De semmit se adnak ingyen, a BME-n vért kell izzadni...

2013. aug. 9. 12:02
 12/14 anonim ***** válasza:
52%
Győrben a Széchenyin, és a BME-én van a legnagyobb múltja a magyar járműgépész/közlekedésmérnök/járműmérnök képzésnek. Ezen a két helyen kaphatsz régi egyetemi szintű járműmérnök diplomát(MSc). BSc-ét indítanak még Kecskeméten, másról nem tudok. Az első kettővel tuti nem lősz mellé, de érdemes a későbbi terveidnek megfelelő helyre menni tanulni. Gondolok arra, hogy hol szeretnél élni és majd dolgozni, inkább Bp. vagy Győr, mert ezen a szakterületen az a kettő a nyerő itthon.
2013. aug. 9. 18:05
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A fizikaoktatásról annyit, hogy valóban Fizika néven egyetlen tárgy szerepel a tantervben (2 kredites), és elég egyszerű teljesíteni, DE vannak ennél sokkal nehezebb, tisztán fizikára építő tantárgyak. Első félévben pl. Általános járműgéptan (lánykori nevén Mérnöki fizika)és Statika, amelyeken a társaság háromnegyede el szokott vérezni. Bekerülni tényleg könnyű, elvégezni már nem annyira, ne tévesszen meg az alacsonyabb ponthatár :D. Én most fogom kezdeni a második évem, eddig szinte csak pozitív tapasztalataim vannak.
2013. aug. 10. 01:51
 14/14 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a segítséget, a példatárat be fogom szerezni, és szerintem a célom a BME lesz, ugyanis Pesthez jóval közelebb lakom.
2013. aug. 10. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!