Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hol szerezzek járműmérnöki...

Hol szerezzek járműmérnöki oklevelet, diplomát?

Figyelt kérdés

2 év múlva érettségizek, és mindenféleképpen ebben az irányban szeretnék elhelyezkedni, de mindenhol azt olvastam hogy a BME nagyon rossz hely erre. Így az a kérdésem hogy hol van lehetőség megszerezni járműmérnöki képesítést? Egyáltalán nem vagyok járatos ebben, főiskola is elég ehhez?

17/F

2013. aug. 8. 17:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%

Aki szerint a BME rossz hely, annak vagy semmilyen diplomája nincs, vagy nagyra van azzal, hogy a szülei Bécsbe járatták.

A BME nagyjából az összes autógyárral ápol valamilyen gyakornok-program viszonyt

2013. aug. 8. 18:04
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha járműmérnök, akkor én csak a BME vagy a SZE között döntetnék. Előbbi egyértelmű, utóbbi pedig az Audi miatt.
2013. aug. 8. 18:10
 3/14 A kérdező kommentje:
Értem. Még valami. Úgy halottam hogy a fizika nem annyira fontos ennél a szakiránynál mert csak 1 félévig van és könnyű. Ez igaz? Mert most akarok tanárhoz menni, de csak matekból. Apropó. Mik a követelmények? Matekból elég közép vagy kötelező az emelt?
2013. aug. 8. 18:11
 4/14 A kérdező kommentje:
+: Választott tantárgynak melyik felelne meg jobban érettségire? Úgy tudom lehet biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia. Informatikára gondoltam de a honlap nem említi hogy emelt vagy közép kell ebből és matekból sem.
2013. aug. 8. 18:19
 5/14 anonim ***** válasza:

Nyilván intézményfüggő hogy mennyi fizika van és mennyire nehéz azokat teljesíteni. De mindenképp jól kell tudni, a nevében is benne van a mérnök szó.

Nem kötelező az emelt érettségi, de matekból és/vagy fizikából erősen ajánlott. Matekból nagyon megkönnyíted az életedet, ha erős alapokkal érkezel, és nem kell bepótolni korábbi anyagokat az első 1-2 félévben.

Be lehet kerülni biosszal meg infóval is(előbbi szeintem vicc..., utóbbit pedig nem tudod annyira hasznosítani), de én matek+fizikát ajánlom.

2013. aug. 8. 18:56
 6/14 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Annyi a bajom a fizikával, hogy 2 éve van, de szinte semmit nem tanultunk, és a tanár is elmondta hogy a közép érettségi 10%-t tanuljuk és nem hajlandó felkészíteni érettségire. 2 éven belül van esélyem ezt pótolni? +matekot emeltre vinni és mellé még a többi érettségi tárgy?
2013. aug. 8. 19:12
 7/14 anonim ***** válasza:
52%

vedd meg a dér radnai sós fizika példatár köteteit vannak benne feladatok részletes megoldással

nekem egy nap alatt többet tanított az a könyv mint egy év fizika fakultáció egy jóhírű gimnáziumban

2013. aug. 8. 19:18
 8/14 anonim ***** válasza:
52%
annyira jó az a példatár, hogy még a BME-n is abból írnak ki feladatokat a szakokon
2013. aug. 8. 19:20
 9/14 anonim ***** válasza:
Két év meg rengeteg idő, még az emelt szintre is felkészülnél ennyi idő alatt, háromszor. :-)
2013. aug. 8. 19:33
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget, eddig azt terveztem hogy autószerelő szakra megyek kiegészítőszalmákkal, de úgy gondoltam hogy van bennem még több, csak erről mindig lebeszélt valaki. De nemrég rájöttem hogy ha én elhiszem, akkor nincs lehetetlen, és már csak azért is meg fogom csinálni.
2013. aug. 8. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!