Fontos! Minden érettségi előtt álló figyelmébe! Mit szóltok ehhez?
Engem már nem érint. Utálom a bioszt és a földrajzot..fizikát is.
És szerintem ezzel épp az ellenkezőjét akarják elérni.
Ez kicsit téves infó. Nem érettségizni kell belőle, hanem
Érettségi (=felvételi), 2012
A lényeges változás (amit a 237/2006. Korm. rendelet tartalmaz, és a jelenlegi 10. évfolyamos diákjainkat már érinti): 2012-től az ún. tanulmányi pontokba kötelezően bele kell számolni egy természettudományos tantárgy utolsó két tanévi jegyét. Idézve a fenti rendeletet:
"15. § (1) A tanulmányi pontokat a jelentkező középiskolai érdemjegyeiből és az érettségi vizsgatárgyak százalékos eredményeiből a következő módon kell kiszámolni:
a) öt tantárgy: a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a matematika, egy legalább két évig tanult választott idegen nyelv..., valamint egy legalább két évig tanult választott természettudományos tantárgy utolsó két (tanult) év végi érdemjegyeinek - ... - összegét kettővel meg kell szorozni,"
Annyira boldogította tudat, hogy miután leadtuk a faktválasztás papírját, előhuzakodnak ezzel..... A barátaim közül egy csomóan nem akartak egyáltalán érintkezni a természettudománnyal.... Nekem szerencsére mind1, én így is bioszra akartam menni, de van olyan barátnőm, aki egyikből sem igazán jó. Ebben az sem segít, hogy immár csak két évünk van az elmúlt - nem kémia meg fizikatanulással - töltött évet behozni. Főleg, hogy a tanárunk még nálunk is kevesebbet tud..... Szóval remek, még jó, hogy időben változtatnak, és nem az érettségi évében nyögik be, hogy "kevés a fizikus, jó lenne, ha mindenki érettségizne fizikából".
Már így is rengeteg dolgunk van és fogalmam sincs, honnan teremtek elő 453 pontot....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!