Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Fontos! Minden érettségi...

Fontos! Minden érettségi előtt álló figyelmébe! Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
[link]
2009. okt. 26. 11:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Engem már nem érint. Utálom a bioszt és a földrajzot..fizikát is.

És szerintem ezzel épp az ellenkezőjét akarják elérni.

2009. okt. 26. 13:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Bár én tavaly érettségiztem, de szerintem ez nem mindenkienek lesz jó. Bár én is humános vagyok, mégis föciből mentem érettségizni, mert az tényleg egy vicc, bár azóta bekeményítettek. A nyelvvizsga pedig azért ér kevesebbet, hogy minél többen menjenek emelt szintű érettségire.
2009. okt. 26. 14:57
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez kicsit téves infó. Nem érettségizni kell belőle, hanem

Érettségi (=felvételi), 2012

A lényeges változás (amit a 237/2006. Korm. rendelet tartalmaz, és a jelenlegi 10. évfolyamos diákjainkat már érinti): 2012-től az ún. tanulmányi pontokba kötelezően bele kell számolni egy természettudományos tantárgy utolsó két tanévi jegyét. Idézve a fenti rendeletet:

"15. § (1) A tanulmányi pontokat a jelentkező középiskolai érdemjegyeiből és az érettségi vizsgatárgyak százalékos eredményeiből a következő módon kell kiszámolni:

a) öt tantárgy: a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a matematika, egy legalább két évig tanult választott idegen nyelv..., valamint egy legalább két évig tanult választott természettudományos tantárgy utolsó két (tanult) év végi érdemjegyeinek - ... - összegét kettővel meg kell szorozni,"

2009. okt. 26. 18:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Én már érettségiztem és bölcsészkaros vagyok. Sajnos rossz suliba tévedtem, pedig ha visszamehetnék az időbe én jobban nyomtam volna a természettudományokat, nekünk csak 2 évig volt! Szerintem ez hasznos, és lehet meg lesz a gyümölcse!Nektek csak jó, ha ezekből a tárgyakból is erősebbek lesztek és nem állapodtok le azzal hogy "hát humános vagyok nekem más nem megy". Lehet, páran hasznosabb pályákra tudnak felkészülni ezáltal.
2009. okt. 26. 22:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát én amikor ezeket a reformokat először meghallottam, nagyon felbosszantottam magam. Nem is azon, hogy természettudományból érettségizni kell, mert az hasznos, hanem hogy a nyelvvizsgákért kevesebb pont jár. Magyarországon amúgy is kevesen beszélnek idegen nyelveket megfelelően, ez csak rontani fog a helyzeten. Szerencsére engem már nem fog érinteni a dolog, mivel én idén végzem, de még belegondolni is rossz, hogy 2011-ben már csak 40 pontot érne a felsőfokú nyelvvizsgám, amiért megdolgoztam rendesen.
2009. okt. 28. 22:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Annyira boldogította tudat, hogy miután leadtuk a faktválasztás papírját, előhuzakodnak ezzel..... A barátaim közül egy csomóan nem akartak egyáltalán érintkezni a természettudománnyal.... Nekem szerencsére mind1, én így is bioszra akartam menni, de van olyan barátnőm, aki egyikből sem igazán jó. Ebben az sem segít, hogy immár csak két évünk van az elmúlt - nem kémia meg fizikatanulással - töltött évet behozni. Főleg, hogy a tanárunk még nálunk is kevesebbet tud..... Szóval remek, még jó, hogy időben változtatnak, és nem az érettségi évében nyögik be, hogy "kevés a fizikus, jó lenne, ha mindenki érettségizne fizikából".

Már így is rengeteg dolgunk van és fogalmam sincs, honnan teremtek elő 453 pontot....

2010. jún. 3. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!