Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Fontos! Minden érettségi...

Fontos! Minden érettségi előtt álló figyelmébe! Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
[link]
2009. okt. 26. 11:27
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Engem főleg az a kötelező lesz egy természettudományos tárgyból érettségizni dolog húzott fel. Főleg, hogy humán osztályba járok.
2009. okt. 26. 11:28
 2/16 A kérdező kommentje:

"...Kötelező lesz egy természettudományi tárgyból is a szintmérés

2012-től pedig már kötelező lesz egy természettudományi tantárgy is az érettségin, a diákok választhatják például a fizikát, a biológiát, a kémiát vagy a földrajzot. A most 10. osztályos tanulók lesznek az elsők, akiket ez a változás érint. Így tehát a magyar, a matek, a történelem és az idegen nyelvi vizsga mellett számot kell adniuk egy természettudományos tudásukról is. A döntéshozók nem titkolt célja ezzel az, hogy egyre több fiatal szeresse meg ezeket a tantárgyakat, többen tanuljanak tovább ezeken az alapszakokon, illetve műszaki és informatikai területen..."

2009. okt. 26. 11:29
 3/16 anonim ***** válasza:

én támogatom.az h.érettségizel belőle nem kötelez semmire...nem kell orvosira,vagy épp biosz szakra menned...attól még leérettségizhetsz az általad kiszemelt tárgyból is..akár tesiből is...

választhatod a fizikát, a biológiát, a kémiát vagy a földrajzot.ennyiből csak van 1 tárgy amit minimum hármasra meg tudsz tanulni!!!!ha nem, akkor ne is akarj felsőoktatásba menni....

jah egyébként én már főulis vagyok,humán szakon,rühelltem a matekot,fizikát, kémiát világ életemben..szóval nem vagyok elfogult..

2009. okt. 26. 11:36
 4/16 anonim ***** válasza:
a mai érettségi egyébként is ez egy vicc.simán fel lehet készülni egy középszintre..humán tagozaton is...előző voltam
2009. okt. 26. 11:37
 5/16 anonim ***** válasza:
Ezt a változtatást már két éve emlegetik. Először úgy volt, hogy 2010 májusára már be lesz vezetve, de szerencsére nem, így én még éppen megúszom. :) Mondjuk amúgy is bioszból érettségizem (3 nap múlva). :) Egyébként részben igazuk van, hogy ne csak a humán tárgyakból kelljen érettségizni, elvégre manapság a reál "többet ér". Persze a te esetedben ez hülyeségnek tűnik, mert humános vagy, de akkor ennyi erővel a reálosoknak miért kell töriből meg magyarból érettségizni? Szerintem örüljünk, akik még később érettségiznek, azoknak még nehezebb és rosszabb lesz.
2009. okt. 26. 11:41
 6/16 anonim ***** válasza:

b*sszus...

én meg nem titkoltan így fogom még jobban megutálni ezeket a tantárgyakat. direkt azért mentem német matekra h ezeket a f*szságokkal még csak foglalkoznom se kelljen... :S

2009. okt. 26. 11:43
 7/16 anonim ***** válasza:

Annak nem örülök, hogy nyelvvizsgáért csak 28 pont jár, de ettől függetlenül szerintem minden ok.

Pl. én is reálos vagyok, ennyi erővel a francnak érettségizek töriből meg magyarból...

2009. okt. 26. 11:45
 8/16 anonim ***** válasza:

matekból is kell,pedig az is reál..azt is kibírod valahogy...és ahpgy előttem írták,a reálosok is túlélik a magyar-töri,nyelvérettségit...

amúgy válaszd a földrajzot,az viszonylag könnyű...

2009. okt. 26. 11:47
 9/16 anonim ***** válasza:
Hát menjen ám a fenébe aki ezt kitalálta.... Az infó reál tantárgynak számít? Ha igen akkor megúszom, másképpen földrajzérettségim is lesz...
2009. okt. 26. 12:21
 10/16 A kérdező kommentje:
Én meg szerintem akkor fizikára megyek, az legalább megy. A földrajzot meg úúúúúúúúgy utálom!
2009. okt. 26. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!