Fontos! Minden érettségi előtt álló figyelmébe! Mit szóltok ehhez?
"...Kötelező lesz egy természettudományi tárgyból is a szintmérés
2012-től pedig már kötelező lesz egy természettudományi tantárgy is az érettségin, a diákok választhatják például a fizikát, a biológiát, a kémiát vagy a földrajzot. A most 10. osztályos tanulók lesznek az elsők, akiket ez a változás érint. Így tehát a magyar, a matek, a történelem és az idegen nyelvi vizsga mellett számot kell adniuk egy természettudományos tudásukról is. A döntéshozók nem titkolt célja ezzel az, hogy egyre több fiatal szeresse meg ezeket a tantárgyakat, többen tanuljanak tovább ezeken az alapszakokon, illetve műszaki és informatikai területen..."
én támogatom.az h.érettségizel belőle nem kötelez semmire...nem kell orvosira,vagy épp biosz szakra menned...attól még leérettségizhetsz az általad kiszemelt tárgyból is..akár tesiből is...
választhatod a fizikát, a biológiát, a kémiát vagy a földrajzot.ennyiből csak van 1 tárgy amit minimum hármasra meg tudsz tanulni!!!!ha nem, akkor ne is akarj felsőoktatásba menni....
jah egyébként én már főulis vagyok,humán szakon,rühelltem a matekot,fizikát, kémiát világ életemben..szóval nem vagyok elfogult..
b*sszus...
én meg nem titkoltan így fogom még jobban megutálni ezeket a tantárgyakat. direkt azért mentem német matekra h ezeket a f*szságokkal még csak foglalkoznom se kelljen... :S
Annak nem örülök, hogy nyelvvizsgáért csak 28 pont jár, de ettől függetlenül szerintem minden ok.
Pl. én is reálos vagyok, ennyi erővel a francnak érettségizek töriből meg magyarból...
matekból is kell,pedig az is reál..azt is kibírod valahogy...és ahpgy előttem írták,a reálosok is túlélik a magyar-töri,nyelvérettségit...
amúgy válaszd a földrajzot,az viszonylag könnyű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!